ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Επεκτείνεται σε όλους τους δήμους της χώρας η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Επεκτείνεται σε όλους τους δήμους της χώρας η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση


Σε όλους του δήμους της χώρας θα εφαρμοστεί από τη νέα σχολική χρονιά η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας με την έκδοση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης της υπουργικής Απόφασης για την ένταξη και των τελευταίων 27 Δήμων στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για την καθολική εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο σύνολο των Δήμων όλης της χώρας.

Οι 27 Δήμοι προστίθενται στους 298 Δήμους (μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και οι 7 δήμοι του νομού Λάρισας), στους οποίους πέρσι και φέτος εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

[ads-post]

Το μέτρο συνοδεύεται από τους απαραίτητους πόρους προς τους Δήμους για τυχόν προβλήματα κτιριακών υποδομών. Παράλληλα, ελευθερώνονται θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για να δεχθούν μικρότερα σε ηλικία παιδιά.

Πέραν της μεγάλης βοήθειας που προσφέρει το μέτρο στους εργαζόμενους γονείς, τα οφέλη είναι και παιδαγωγικά καθώς τα παιδιά εντάσσονται ομαλά στο σχολικό περιβάλλον.

Όπως υπογραμμίζει το υπουργείο Παιδείας «η εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης ήταν απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας εδώ και 60 χρόνια».




Πηγή: www.kosmoslarissa.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια