ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Βλήμα όλμου εξουδετερώθηκε στη Ρευματιά Φαρσάλων

Βλήμα όλμου εξουδετερώθηκε στη Ρευματιά Φαρσάλων


Αποκλεισμένη ήταν εδώ και δυο ημέρες περιοχή κοντά στα Φάρσαλα, όταν αγρότης βρήκε μια οβίδα, στο χωράφι του και στην συνέχεια την μετέφερε εν αγνοία του, σε απόσταση αναπνοής από το χωριό Ρευματιά Φαρσάλων.


Μη γνωρίζοντας περί τίνος πρόκειται, αρχικά την καθάρισε, ενώ στην συνέχεια διαπίστωσε, ότι πρόκειται για ένα στρατιωτικό βλήμα και ειδοποίησε τις αρχές.


Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του στρατού, για την απομάκρυνση του πυρομαχικού, ενώ αστυνομικοί απέκλεισαν την πρόσβαση στην περιοχή.

[ads-post]

Κατά την πρώτη μέρα δεν κατέστη δυνατή η εξουδετέρωση της, καθώς στην περιοχή οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά υψηλές και αποτρεπτικές για μια ανάλογη επιχείρηση.


Πρόκειται για έναν μικρό όλμο μεγέθους 60 χιλιοστών, από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


Η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς χθες, που ο υδράργυρος σημείωσε βουτιά, καθώς στην περιοχή μετέβησαν συνεργείο ειδικών πυροτεχνουργών από την μονάδα της 361 ΠΑΠ (Συκούριο), με ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα για προληπτικούς λόγους, όπως ορίζει η διαδικασία, και στην συνέχεια, μετέφεραν την οβίδα για την ασφαλή απόσπαση της, στην 657 ΠΑΠ στα Φάρσαλα.






Πηγη: www.ifarsala.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια