ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Η Καλλιπεύκη αφηγήθηκε! (ΦΩΤΟ)

Η Καλλιπεύκη αφηγήθηκε! (ΦΩΤΟ)


Το διήμερο παραμυθιών και μνήμης, 20 και 21 Ιουλίου 2019, που οργάνωσε ο Μ.Ε.Σ.Α.Κ. "Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ", στην Καλλιπεύκη, στις αυλές, στη βρύση και στο δάσος, έφτασε στο τέλος! 

Ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί με το εργαστήρι αφήγησης "Απ' το χαρτί στο στόμα", με την Ανθή Θάνου, το οποίο παρακολούθησαν και ενθουσιάστηκαν από όσα ειπώθηκαν και έγιναν εκεί, έντεκα ενδιαφερόμενες για την αφήγηση. 




Συνεχίστηκε το απόγευμα, στην αυλή της Φιλιώς και της Ηλέκτρας Γκουγκουλιά. 

Την Κυριακή το πρωί, στη σκιά της καρυδιάς, στη βρύση "Μπίμπω" (πίνω) κι ύστερα στην πλατεία, όπου έγινε το μαγείρεμα του τραχανά. 




Μαγείρισσες, η Παγώνα Παπαναστάση και η Βαγγελή Λαμπίρη. Όσοι ήταν τυχεροί και δοκίμασαν... το ευχαριστήθηκαν, οι επισκέπτες δε, ζητούσαν να αγοράσουν τραχανά Καλλιπεύκης! 

Το απόγευμα προς βράδυ, όλοι μαζί παρακολούθησαν την αφηγηματική παράσταση "Λιόστρες", με την υπέροχη αφηγήτρια, Ανθή Θάνου, που τη συνόδευσε με τραγούδια της και την εκφραστικότατη φωνή της η Κατερίνα Δούκα. 

[ads-post]

Όλες τις εκδηλώσεις, στην αυλή, στη βρύση, στην πλατεία και στο δάσος της Πατωμένης, τις παρακολούθησαν πλήθος Καλλιπευκιωτών και επισκεπτών. 




Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά, όλες και όλους που παρακολούθησαν και συμμετείχαν. Όσες και όσους βοήθησαν στην οργάνωση και ιδιαίτερα τις οικοδέσποινες στης αυλής, Φιλιώ και Ηλέκτρα Γκουγκουλιά, για τη φιλοξενία και τα σπιτικά εδέσματα. Τις γυναίκες Τούλα Μπουρονίκου, Μαρία Τσιαπλέ - Παπαστεργίου, Παγώνα Τσιάτσιου, Βούλα Παπαδόντα και Ελένη Γκαραφλή, που ετοίμασαν και προσέφεραν τα κεράσματα στη βρύση και τον δημοτικό σύμβουλο, πρώην αντιδήμαρχο, Δήμου Τεμπών Θωμά Τσιαπλέ. 



Ιδιαίτερα επίσης, ευχαριστεί τις αφηγήτριες 
Πέννη Τσικουρα, Ζωή Ράλλη, Μαρία Πάλλα, Ελένη Μπασδάρα, Νούλα Παπαδόπουλου, Στέλλα Καρασμάνογλου και Χρυσάνθη Λεμονή, που προσέφεραν απλόχερα και από καρδιάς τις ιστορίες και τα παραμύθια τους και "ταξίδεψαν" όσες και όσους τις άκουσαν σε μέρη μακρινά... 

Και τέλος την Κατερίνα Δούκα και την Ανθή Θάνου, η οποία είχε και την επιμέλεια όλων των αφηγήσεων.






Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια