ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Ημέρα δοκιμής σήμερα για την αποστολή SMS ως «ενδιάμεση λύση» για το 112

Ημέρα δοκιμής σήμερα για την αποστολή SMS ως «ενδιάμεση λύση» για το 112


Με τη συνεργασία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υλοποιεί την ενδιάμεση λύση ώστε να υπάρχει δυνατότητα προειδοποίησης των πολιτών για φυσικούς κινδύνους μέχρι να λειτουργήσει το 112 έως το τέλος του έτους


Με την αντιπυρική περίοδο να βρίσκεται στην κορύφωσή της και τη φύση να έχει δείξει αρκετές φορές τα δόντια της αυτό το καλοκαίρι η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής θα πραγματοποιήσει σήμερα άσκηση αποστολής προειδοποιητικών SMS στο πλαίσιο της προθεσμίας που έδωσε ο πρωθυπουργός για λειτουργία του ενδιάμεσου συστήματος μέσα σε έναν μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης. 

Στις 12:00 ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα βρίσκεται το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής όπου θα πραγματοποιηθεί η άσκηση λειτουργίας του συστήματος αποστολής SMS σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για αποστολή SMS προς τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών που θα βρίσκονται κατά την ώρα της άσκησης στη Σύρο. Σημειώνεται ότι στην άσκηση δεν θα περιληφθούν όσα κινητά τηλέφωνα λαμβάνουν σήμα μέσω υπηρεσιών roaming, προκειμένου να μην πανικοβληθούν οι τουρίστες που δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούν την ελληνική επικαιρότητα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο υλοποίησης του 112 (το οποίο θα έχει παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2019), θα διεξαχθεί δοκιμή αποστολής ειδοποιήσεων CBS σε όσα κινητά θα βρίσκονται εκείνη την ώρα στην ίδια περιοχή.

Ερωτήσεις για απαντήσεις για τη σημερινή άσκηση, όπως δόθηκαν από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης:


Τι είναι η «ενδιάμεση λύση» με SMS που θα δοκιμαστεί σήμερα;

Η «ενδιάμεση λύση» με SMS έρχεται να καλύψει την αδυναμία ορισμένων συσκευών να λάβουν μηνύματα εκπομπής κυψέλης (CBS). Αντί για την προαναφερθείσα λειτουργία του 112, η «ενδιάμεση λύση» θα αποστέλλει συμβατικά μηνύματα SMS. Κατόπιν συνεννόησης με τους παρόχους, η χώρα χωρίστηκε σε γεωγραφικές περιοχές με σκοπό οι κεραίες κάθε περιοχής να είναι έτοιμες να στείλουν άμεσα μηνύματα σε όσες συσκευές βρίσκονται εντός της εμβέλειάς τους.


Σε ποια κινητά θα σταλεί μήνυμα;

Θα σταλούν μηνύματα σε όσα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται στο νησί της Σύρου. Από την αυριανή άσκηση θα εξαιρεθούν όσα κινητά τηλέφωνα λαμβάνουν σήμα μέσω υπηρεσιών roaming.


Όταν η άσκηση ολοκληρωθεί με επιτυχία, το σύστημα είναι έτοιμο για λειτουργία;

Όταν η άσκηση ολοκληρωθεί με επιτυχία, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης παραδίδει το έργο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία είναι η μόνη αρμόδια για τη λειτουργία του. Θα χρειαστούν λίγες ακόμα ημέρες για την τελική τεχνική προετοιμασία από πλευράς της ΓΓΠΠ, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί πριν συμπληρωθεί ο μήνας που ήταν ο χρόνος υλοποίησης της «ενδιάμεσης λύσης» με SMS όταν εξαγγέλθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 12 Ιουλίου.


Η «ενδιάμεση λύση» με SMS αλλάζει κάτι για το 112;

Απολύτως τίποτα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εντατικά και μεθοδικά ώστε να παραδώσουμε το 112 πλήρως επιχειρησιακά διαθέσιμο εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί, δηλαδή στο τέλος του 2019. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε σήμερα δοκιμή αποστολής ειδοποιήσεων CBS σε όσα κινητά βρίσκονταν στην περιοχή της άσκησης.






Πηγή: www.protothema.gr








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια