ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Σχεδόν έτοιμα τα νέα αυτόνομης οδήγησης Lexus

Σχεδόν έτοιμα τα νέα αυτόνομης οδήγησης Lexus

Η Lexus αναμένεται να εφαρμόσει στα μελλοντικά της μοντέλα το σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Σας παρουσιάζουμε ορισμένες από τις σημαντικότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.


Κατά την διάρκεια εκδήλωσης για τα 30 χρόνια λειτουργίας της, οι τεχνικοί της ιαπωνικής φίρμας αποκάλυψαν ότι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης, θα τοποθετηθεί επισήμως από την επόμενη χρονιά. 

[ads-post]

Σύμφωνα με το περιοδικό Automobile, το επιπέδου 2 (Level 2) σύστημα είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί σε συνθήκες αυτοκινητοδρόμου, ενεργοποιώντας τον έλεγχο του τιμονιού σύμφωνα με την πρόθεση και τη συνεχή υποστήριξη του οδηγού από τα συστήματα radar cruise control, lane tracing assist και lane change assist που υποστηρίζει την αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας. Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία δοκιμών, τόσο στην Ιαπωνία, όσο και στην Ευρώπη, με ειδικά εξοπλισμένα πρωτότυπα οχήματα, που είναι εξοπλισμένα με ραντάρ LiDAR και κάμερες.




Στην ίδια εκδήλωση, η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε επίσης ότι δουλεύει σε εντατικούς ρυθμούς τόσο πάνω στην τεχνολογία V2V (Vehicle-to-Vehicle) που επιτρέπει τα οχήματα να ανταλλάσσουν αυτόματα πληροφορίες μεταξύ τους, αλλά και στην ηλεκτροκίνηση των μοντέλων της, με εκδόσεις EV, Plug–in Hybrid και κυψελών καυσίμων.








Πηγή: www.protothema.gr









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια