ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Μεγάλη επιτυχία της InDONNAtion στη Γερμανία

Μεγάλη επιτυχία της InDONNAtion στη Γερμανία


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η περιοδεία του γυναικείου φωνητικού συνόλου του ΔΩΛ, InDONNAtion, υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη, εκπροσωπώντας επάξια την πόλη της Λάρισας στη Γερμανία, έπειτα από πρόσκληση της Ειδικής Επαγγελματικής Σχολής Μουσικής του Bad Königshofen.



Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της, η χορωδία εμφανίστηκε στις 29 Ιουνίου στο Volkach της Γερμανίας, με αφορμή τις εκδηλώσεις του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, ενώ ακολούθησε εμφάνιση στη «Mainschleifenhalle» του Volkach όπου το πρόγραμμα της InDONNAtion αναμεταδόθηκε ζωντανά και ηχογραφήθηκε από τη Βαυαρική Ραδιοφωνία.



Στις 30 Ιουνίου, εμφανίστηκε στην αίθουσα συναυλιών «Orgelsaal», Aίθουσα Εκκλησιαστικού Οργάνου της Σχολής στο Bad Königshofen και η τέταρτη συναυλία πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου στον επιβλητικό ναό του Kloster Altstadt της πόλης Hammelburg.


[ads-post]



Στο πρόγραμμα των εμφανίσεων, η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη, ερμήνευσε και έργα για σόλο πιάνο του Ντίνου Κωνσταντινίδη.

Το χορογραφημένο μέρος, πλαισίωσαν σόλο εμφανίσεις των χορογράφων της inDONNAtion, Φαίης Σούκου και Ελένης Μάρκου.




Την τελευταία ημέρα, η InDONNAtion είχε την τιμή να παρακολουθήσει πρόβα χορωδίας στο έργο «Carmina Burana» του Carl Orff, υπό την διεύθυνση του Ernst Oestreicher, διευθυντή της Μουσικής Σχολής του Bad Königshofen.

Η χορωδία αποτελούνταν από εκατό χορωδούς, φοιτητές της μουσικής σχολής και "φίλων της μουσικής", ενώ στο πιάνο συνόδεψε η πιανίστα μας Φρόσω Κτιστάκη . Στη λήξη της πρόβας, η InDONNAtion παρουσίασε ένα σύντομο πρόγραμμα, κλείνοντας έτσι την αυλαία της περιοδείας.




Στον επίλογο αυτής της μοναδικής εμπειρίας,η αγάπη για το χορωδιακό τραγούδι ταξίδεψε από την πόλη της Λάρισας στη Βαυαρία, μέσω της InDONNAtion, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κοινή, για όλους τους λαούς, δύναμη της μουσικής έκφρασης.

Tην αποστολή συνόδεψαν ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, Απόστολος Αλεξίου και η διοικητική διευθύντρια, Κατερίνα Φαλτζή.

Solists: Έλενα Γκατζά, Δέσποινα Πούρικα, Αμαλία Σδρόλια, Θεοδώρα Ζιούρα.





Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια