ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Νέα συνδετήρια πτέρυγα αποκτά το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Νέα συνδετήρια πτέρυγα αποκτά το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας


Κ. Αγοραστός: «Σημαντικό ανθρώπινο έργο που αναβαθμίζει τις δημόσιες υποδομές και το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας»


Ένα σημαντικό έργο που οδηγεί στην αισθητή αναβάθμιση των υποδομών δημόσιας υγείας στη Λάρισα και σε όλη τη Θεσσαλία δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς εντάχτηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 13,8 εκατομμύρια ευρώ η κατασκευή νέου 4όροφου κτιρίου - συνδετήριας πτέρυγας - συνολικού αριθμού 115 κλινών, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο.

Η Νέα πτέρυγα (Ν2), συνολικής δόμησης 6.356 τ.μ. θα ανεγερθεί στη νοτιοδυτική γωνία του οικοπέδου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, στη γωνία Ερυθρού Σταυρού και Σβαρτς, στη θέση των κτισμάτων του Φαρμακείου και των παλαιών αποθηκών, τα οποία κατεδαφίζονται. 

Περιλαμβάνει:
  • Υπόγειο Β με αποδυτήρια προσωπικού, αποθήκες, αρχείο
  • Υπόγειο Α με επέκταση των υπαρχόντων Εξωτερικών Ιατρείων και ενδοσκοπήσεις
  • Ισόγειο με Μονάδα Τεχνητού Νεφρού 20 θέσεων, επέκταση Καρδιολογικής Κλινικής και Μονάδα Εμφραγμάτων
  • Α όροφος με Χειρουργική Νοσηλευτική Μονάδα 30 κλινών
  • Β όροφος με Ορθοπεδική Νοσηλευτική Μονάδα 30 κλινών
  • Γ όροφος με Ουρολογική Νοσηλευτική Μονάδα 14 κλινών και Παιδοχειρουργική Νοσηλευτική Μονάδα 13 κλινών
  • Δ όροφος με τα εφημερεία των γιατρών

[ads-post]

Σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας κ. Βασ. Πινακά, του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και δια Βίου Μάθησης κ. Νικ. Λιούπα και του νεοεκλεγέντος περιφερειακού συμβούλου και διευθυντή της ΜΕΘ του ΓΝΛ κ. Απ. Κομνού, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε: 

«Ένα σχέδιο, ένα όραμα, μια επιθυμία των ανθρώπων της Λάρισας και των γιατρών, η νέα Συνδετήρια Πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας γίνεται πραγματικότητα. Οι υπηρεσίες μας αναθεώρησαν και συγχρόνισαν τις μελέτες με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο και εντάξαμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Θεσσαλίας την κατασκευή της Συνδετήριας Πτέρυγας του ΓΝΛ, με προϋπολογισμό 13,8 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων για ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Ένα έργο κοινωνικό, προσφορά στον άνθρωπο που αναβαθμίζει την ποιότητα του δημόσιου συστήματος υγείας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα παιδιά καθώς αναβαθμίζονται οι υποδομές της Παιδοχειρουργικής Κλινικής που είναι η μοναδική στη Θεσσαλία, αλλά και στους νεφροπαθείς καθώς η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού θα εγκατασταθεί σε ισόγειο χώρο για να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς στις μετακινήσεις τους».


«Μέσω του ΕΣΠΑ» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας «τα τελευταία χρόνια έχουμε διαθέσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ για εκατοντάδες μηχανήματα προηγμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και για νέες κτιριακές υποδομές σε Νοσοκομεία και Περιφερειακά Ιατρεία. Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται το σύνολο της παρεχόμενης δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία και όλα τα Νοσοκομεία της. Με τους σύγχρονους δρόμους που κατασκευάζουμε η Θεσσαλία είναι ενιαία αφού οι μετακινήσεις γίνονται γρήγορα και με ασφάλεια». Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα νέα έργα που ενέκρινε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ενίσχυση τόσο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όσο και του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ επανέφερε το πάγιο αίτημα να επανέλθουν οι διοικήσεις των Νοσοκομείων στις Περιφέρειες, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί και προβλεπόταν από τον Καλλικράτη. «Ευελπιστούμε ότι με την αλλαγή της διοίκησης στο Υπουργείο Υγείας το αίτημα αυτό θα επανέλθει προς συζήτηση, και θα ικανοποιηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Σκοπιμότητα και επιπτώσεις

Τα περισσότερα κτίρια που αποτελούν σήμερα το ΓΝΛ υστερούν σε ποιότητα υποδομής. Έτσι κρίθηκε αναγκαία η προσθήκη της νέας πτέρυγας 115 κλινών, η οποία θα δώσει την απαραίτητη άνεση στη λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως και τη δυνατότητα να ανακαινιστούν, να αναβαθμιστούν και να εκσυγχρονιστούν οι χώροι που θα αδειάσουν με την κατασκευή της νέας πτέρυγας. 

Μετά την προσθήκη και τις εσωτερικές μετακινήσεις-μεταφορές κλινών των κλινικών, το Νοσοκομείο θα διαθέτει 315 κλίνες που κατανέμονται ως εξής: 200 κλίνες στο παλαιό τμήμα του Νοσοκομείου και 115 κλίνες στη Νέα Πτέρυγα Ν2. Με την προσθήκη δεν αυξάνεται ο συνολικός αριθμός των κλινών, αλλά αναβαθμίζεται σημαντικά το επίπεδο των παρερχομένων υπηρεσιών. 

Με την κτιριακή επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας βελτιώνονται και αναβαθμίζονται σημαντικά οι υποδομές των Χειρουργικών κλινικών και της Παιδοχειρουργικής, η Μονάδα Εμφραγμάτων, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που σήμερα στεγάζεται στον 4ο όροφο, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών. Παράλληλα επιτυγχάνεται η λειτουργική επέκταση τμημάτων ( Εξωτερικών Ιατρείων που σήμερα είναι διάσπαρτα στο Νοσοκομείο) ενώ δημιουργούνται και νέες μονάδες όπως οι Ενδοσκοπήσεις και το Ιατρικό Αρχείο.

Το έργο έχει και άμεσα οικονομικά αποτελέσματα αφού θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας τόσο κατά τη διάρκεια κατασκευής της νέας πτέρυγας αλλά και λόγω της ανακατανομής των κλινών και της αναβαθμισμένης λειτουργίας του Νοσοκομείου. Επιπλέον θα υπάρχει μείωση εκροών στο τοπικό εισόδημα από αναγκαστικές μετακινήσεις (διακομιδές) σε νοσοκομεία εκτός της Θεσσαλίας.





Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια