ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Νέοι απ’ όλη τη Θεσσαλία προσομοιώνουν Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Νέοι απ’ όλη τη Θεσσαλία προσομοιώνουν Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό που στηρίζει την προσπάθεια

Στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας θα καθίσουν νέοι επιστήμονες και φοιτητές, προκειμένου να εφαρμόσουν τη Δημοκρατία στην πράξη, σε μία πρότυπη, εκπαιδευτικού χαρακτήρα προσομοίωση Συνεδρίασης του ανώτατου οργάνου της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Η πρωτότυπη ιδέα του #Vox_Populi, μιας ανεξάρτητης δράσης φοιτητών απ’ όλη τη Θεσσαλία που προωθεί την πολιτική ενεργοποίηση των νέων, θα υλοποιηθεί στη διάρκεια συνεδρίου το διάστημα 7 – 10 Νοεμβρίου του 2019 στη Λάρισα. Οι συμμετέχοντες, ηλικίας 17 έως 25 ετών, θα κληθούν στη διάρκεια του 4ήμερου συνεδρίου, να προσομοιώσουν τους ρόλους του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών, του προέδρου του Συμβουλίου, των επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, των περιφερειακών συμβούλων, καθώς και «προσώπων πίεσης» όπως πρόεδροι συλλόγων, εκπρόσωποι οργανώσεων και ΜΚΟ, του κοινού, αλλά και των δημοσιογράφων που καλύπτουν τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Στηρίζουμε τους νέους που είναι το οξυγόνο της ζωής και φορείς νέων ιδεών, που αντιστέκονται και προσπαθούν για το καλύτερο, που έχουν ιδέες και τις υλοποιούν. Αυτό μας δείχνει ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα της καινοτομίας, της δημιουργίας, της συνεργασίας και της συλλογικότητας» 

δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στη διάρκεια συνάντησης που είχε με την Οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου, παρουσία και του νεοεκλεγέντα περιφερειακού συμβούλου κ. Απ. Κομνού.

[ads-post]

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, δικηγόρος Δήμητρα Καραγγέλη τόνισε: 

«Νέοι άνθρωποι της Θεσσαλίας μοιραστήκαμε ένα κοινό όραμα για τη γενιά μας. Ενώσαμε δυνάμεις και αποφασίσαμε με την αμέριστη συνδρομή και στήριξη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού να υλοποιήσουμε μια πρωτοπόρα δράση για τη Θεσσαλία και τους νέους. Οι συμμετέχοντας θα είναι νέοι από 17 έως 25 ετών από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της επικράτειας. Θα κληθούν μέσα σε λίγες ημέρες να σκεφτούν, να δράσουν και να αποφασίσουν όπως θα έκανε ένας Περιφερειάρχης, ένα Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Μέσα από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα αποκτήσουν μια βιωματική γνώση αναφορικά με τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των οργάνων της, με σκοπό να κινητοποιηθεί η σκέψη των νέων». 

Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο κ. Χρήστος Μαλάκος, γενική γραμματέας η κ. Βασιλική Γκουντή και υπεύθυνη οικονομικών η κ. Κοραλία Κονιόρδου.







Newsroom larisacitynews.GR









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια