ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ απαντά στον Μάξιμο Χαρακόπουλο

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ απαντά στον Μάξιμο Χαρακόπουλο


Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνης Κουρεμπές απαντώντας στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, με ανακοίνωσή του επισημαίνει:

[ads-post]

«Το Μέτρο 17 κύριε Χαρακόπουλε που αναφερόταν στο ΠΑΑ (2014-2020) αφορούσε την προαιρετική ασφάλιση και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και δεν είχε σχέση με τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΛ.Γ.Α., δηλαδή επιδοτούσε τον αγρότη για να πληρώσει ιδιωτικές κερδοσκοπικές ασφαλιστικές εταιρίες ανεξάρτητα από τον ΕΛ.Γ.Α.

Το ζητούμενο κύριε Χαρακόπουλε είναι τι θέλουμε. Έναν ΕΛ.Γ.Α. δημόσιο, δηλαδή με αλληλέγγυο χαρακτήρα και κοινωνικό προφίλ προς τον Έλληνα αγρότη όπως είναι σήμερα ; Ή η αγροτική ασφάλισης της χώρας να περάσει στα χέρια των πολυεθνικών με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Έλληνα παραγωγό και τις καλλιέργειες του;

Σας υπενθυμίζουμε ότι στο πρόγραμμα της παράταξη σας της Ν.Δ. αναφέρεται η σύμπραξη των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών με το δημόσιο και χάνεται αυτό που ονομάζουμε κοινωνικό πρόσημο. Σε τελική ανάλυση ο Έλληνας παραγωγός ζητάει από την πολιτεία να είναι αρωγός στα προβλήματα του με επαρκή βοήθεια και όχι από τις ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες κερδοσκοπούν εις βάρος του.

Η κυβέρνηση θέλει και αγωνίζεται για την αγροτική ασφάλιση της χώρας έχοντας τον ΕΛ.Γ.Α πρωταγωνιστή στο χώρο της αγροτικής ασφάλισης ισχυρό και ακόμα πιο φιλικό στον Έλληνα αγρότη.

Για το σκοπό αυτό έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αναβάθμισης του Οργανισμού σε διάφορούς τομείς και παράλληλα τρέχει και το θέμα της αναλογιστικής μελέτης που με την ολοκλήρωση της και την εμπειρία του ΕΛ.Γ.Α., νέοι ασφαλιζόμενοι κίνδυνοι θα προστεθούν στους Κανονισμούς του Οργανισμού».






Newsroom larisacitynews.GR








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια