ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Οι μικροί κατασκηνωτές στο μαγικό κόσμο της εφημερίδας Ελευθερία και του Λαογραφικου Ιστορικού Μουσείου Λάρισας

Οι μικροί κατασκηνωτές στο μαγικό κόσμο της εφημερίδας Ελευθερία και του Λαογραφικου Ιστορικού Μουσείου Λάρισας


Οι μικροί “Εξερευνητές” του 33ου νηπιαγωγείου και οι “Ταξιδευτές” του 5ου δημοτικού σχολείου του προγράμματος “Κατασκήνωση στη Πόλη” επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και συμμετείχαν σε ειδικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για την περιοδική έκθεση του Μουσείου που είναι αφιερωμένη στην ιστορική Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με παλιές εκτυπωτικές μηχανές, φωτογραφίες και σπάνιο αρχειακό υλικό που αφορά στην διαδικασία της παραγωγής καθώς και στα επαγγέλματα που συνδέονται με το χώρο του Τύπου και της Δημοσιογραφίας. Εντυπωσιακή ήταν παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας της εφημερίδας μέσα από τη χρήση σύγχρονου ολογράμματος ζωντανεύοντας στα μάτια των παιδιών ένα κόσμο που έχει οριστικά χαθεί. 



Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος οι μικροί κατασκηνωτές άκουσαν το παραμύθι της γάτας “Ελευθερίας”, γνωρίσαν τα τοπόσημα της Λάρισας και με ανακλυκλωμένο χαρτί από παλιές εφημερίδες εκφράστηκαν δημιουργικά φτιάχνοντας με την τεχνική του κολλάζ μοναδικά έργα τέχνης! 

[ads-post]

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας συνεχίζεται και στις υπόλοιπες δομές του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη” καλύπτοντας συνολικά πάνω από 400 παιδιά εγγεγραμμένα στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο. 



Κίνηση, δράση, έμπνευση, πολιτισμός και εκπαίδευση είναι συστατικά στοιχεία της “Κατάσκηνωσης στη Πόλη” και δροσίζουν δημιουργικά και ανάλαφρα το καλοκαίρι των παιδιών της πόλης μας.





Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια