ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Σε άπορους κρατούμενους των φυλακών μοίρασε ρούχα η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε άπορους κρατούμενους των φυλακών μοίρασε ρούχα η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιουλίου διανομή ρουχισμού, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Λάρισας αφού είχε προηγηθεί στοχευμένη διαλογή, με βάση τις ανάγκες των κρατουμένων. Η διανομή διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με ευθύνη του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας Βασίλη Πινακά και του Εντεταλμένου Συμβούλου προσφυγικού, Μεταναστευτικού και Εθελοντισμού Χρήστου Καλομπάτσιου και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και την Κοινωνική Υπηρεσία τους Σωφρονιστικού Καταστήματος και τον Σύλλογο για τον Σωφρονισμό και την Επανένταξη «Διέξοδος». Από τον Σύλλογο «Διέξοδος» συμμετείχε η κ. Ολυμπία Χαλούλη.

Μετά από συνεργασία όλων των φορέων επιλέχθηκαν ο κατάλληλος ρουχισμός προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες άπορων και οικονομικά αδύναμων, καθώς πολλά από τα άτομα που βρίσκονται στις φυλακές δεν διαθέτουν, ούτε τους απαραίτητους ελάχιστους πόρους για αγορά ειδών ένδυσης και υπόδησης.

[ads-post]

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προτίθεται να αναπτύξει και άλλες παρεμβάσεις υποστήριξης των φυλακισμένων και άλλων ευπαθών ομάδων σε διάφορα επίπεδα και υπάρχει πρόθεση να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες δράσεις και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πίνακας δήλωσε σχετικά: «Είναι στις προθέσεις (προτεραιότητες) της περιφέρειας Θεσσαλίας να στηρίζει άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και ιδιαίτερα για τους φυλακισμένους, επειδή θεωρεί ότι κύριο μέλημα πρέπει να είναι η ομαλή επανένταξη στην κοινωνία, ώστε να καταστούν χρήσιμοι και ενεργοί, πλέον πολίτες και θα καταβάλουμε, σε ό,τι μας αφορά, ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, κάθε προσπάθεια ώστε αυτό να επιτευχθεί».






Newsroom larisacitynews.GR









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια