ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Οι πολίτες συναποφασίζουν για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού στα Τρίκαλα

Οι πολίτες συναποφασίζουν για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού στα Τρίκαλα


ΣΒΑΚ: Ειδική φόρμα στο διαδίκτυο ανάμεσα σε τρία σενάρια για την κινητικότητα στην πόλη 


Βήμα σε όλες και όλους τους κατοίκους των Τρικάλων δίνει ο Δήμος Τρικκαίων μέσω ειδικής φόρμας στο διαδίκτυο., Σε αυτή παρουσιάζονται τα τρία σενάρια που επελέγησαν από την ειδική ομάδα επιστημόνων που, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, εκπονήθηκαν για να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό στα Τρίκαλα.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που υλοποιείται στο σχέδιο των ΣΒΑΚ, των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Οι επιστήμονες που ανέλαβαν το μεγάλο αυτό έργο, μαζί με φορείς και πολίτες που ήδη έχουν απαντήσει σε ερωτηματολόγια, συνέλεξαν δεδομένα, αξιολόγησαν την κατάσταση τις ανάγκες και τα προβλήματα στην πόλη. Ετσι, μετά από δύο δημόσιες διαβουλεύσεις, διαμόρφωσαν τρία εναλλακτικά σενάρια για τη ανάπτυξη του μελλοντικού συστήματος κινητικότητας της πόλης. 

[ads-post]

Ατά τα σενάρια μελλοντικής κατάστασης περιγράφουν την προτεραιότητα που θα πρέπει να δοθεί στον σχεδιασμό του συστήματος αστικής κινητικότητας των Τρικάλων. Θα αποτελούν, δηλαδή, τον οδηγό για την προώθηση και εφαρμογή νέων μέτρων και υποδομών. 



Αυτό που θα πρέπει να κάνει ο πολίτης, είναι πολύ απλό:
1. Να διαβάσει και να μελετήσει τα τρία σενάρια
2. Να μπει σε συγκεκριμένο σύνδεσμο στο διαδίκτυο
3. Να επιλέξει το σενάριο που πιστεύει ότι θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση για τη διαμόρφωση του συστήματος αστικής κινητικότητας στα Τρίκαλα. 

Ο σύνδεσμος της έρευνας είναι στη διεύθυνση 



Με τον τρόπο αυτόν, ο Δήμος Τρικκαίων απευθύνεται ξανά στους πολίτες και, σε συνδυασμό με τα επιστημονικά δεδομένα και μετρήσεις, διαμορφώνει τη νέα πόλη του 21ου αιώνα. Τα Τρίκαλα αλλάζουν, ο Δήμος Τρικκαίων αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και επιστημονικές μετρήσεις τη νέα εποχή, για μια πόλη που θα ικανοποιεί τις ανάγκες όλων. 

Πρόσθετες πληροφορίες βρίσκονται στη διεύθυνση https://svaktrikala.com αλλά και στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων, στη διεύθυνση https://trikalacity.gr/svak-dimoy-trikkaion/





Newsroom larisacitynews.GR








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια