ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Μουσείο Πόλης το κτίριο Μουσσόν



Τη δημιουργία Μουσείου Πόλης στο κτίριο Αβραάμ Μουσσόν προτείνει ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο της διαβούλευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση «Διαδρομή Πολιτισμού – Τουρισμού», σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ του Βαγγέλη Κακάρα στην εφημερίδα “Ελευθερία”.


Το κτίριο της οδού Παλαιστίνης, το οποίο έχει ήδη αγοράσει ο Δήμος Λαρισαίων, θα ανακαινιστεί πλήρως και οι χώροι του θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να μπορεί να φιλοξενεί και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων κάτι που αποτελεί και αίτημα συλλόγων και φορέων της Λάρισας. 


Η «Οικία Μουσσόν» είχε χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης χρήζον ειδικής κρατικής προστασίας με Υπουργική Απόφαση του 1983. 

[ads-post]

H οικοδόμησή του άρχισε το 1929 και προοριζόταν για κατοικία. Αρχιτεκτονικά το οίκημα ανήκει στο κίνημα του εκλεκτισμού (διάδοχος του νεοκλασικισμού) του μεσοπολέμου. Διακρίνεται εξωτερικά για τις πλούσιες προσθήκες στις εξωτερικές επιφάνειες και εσωτερικά από το ύψος της οροφής, τα ανισόπεδα δάπεδα των δωματίων και την λιτότητα των επιφανειών. 


Το κτίριο στην εξέλιξη του χρόνου χρησιμοποιήθηκε ως οικία, στέγασε υπηρεσίες και οργανισμούς, ενώ η τελευταία του χρήση ήταν ως ρέστοραν - μπάρ.


Σημειώνεται ότι το ακίνητο μεταβιβάστηκε στο Δήμο Λαρισαίων από τους τελευταίους  ιδιοκτήτες του, διαδόχους των Ευριπίδη Σταθόπουλου, Κωνσταντίνου Κυρίτση και Ηλία Κυρίτση, οι οποίοι το είχαν αποκτήσει με αγορά το 1966.






Πηγή: www.kosmoslarissa.gr (Λ.Ε.)













« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια