ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Σεισμική ακολουθία στην περιοχή Δαμασίου - Μεσοχωρίου - Καθησυχαστικοί εμφανιζονται οι σεισμολόγοι



Μια ακολουθία σεισμών, ευτυχώς μικρού μεγέθους, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες 24 ώρες στην περιοχή του Δαμασίου Τυρνάβου και του Μεσοχωρίου.


Ο μεγαλύτερος σεισμός που καταγράφηκε στην περιοχή, όπως δήλωσε μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθ. Γκανάς, ήταν της τάξεως των 3,1 ρίχτερ σήμερα στις 2 τα ξημερώματα.


Η περιοχή που βρίσκεται σε εξέλιξη η σεισμική ακολουθία, βρίσκεται δυτικότερα του ρήγματος του Τυρνάβου, το οποίο είναι και το μοναδικό μεγάλο ρήγμα στην ευρύτερη περιοχή που μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι και 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εξήγησε ο κ. Γκανάς, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ως προς την εξέλιξη του φαινομένου.

[ads-post]

Την τελευταία 10ετία, στην περιοχή μεταξύ Δαμασίου και Δομένικου έχουν καταγραφεί περίπου 150 σεισμοί στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.


Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το ρήγμα του Τυρνάβου έχει αποτελέσει στο παρελθόν αντικείμενο μελέτης, τόσο για Ελληνες, αλλά και Ιταλούς γεωλόγους.







Πηγή: www.ert.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια