ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Κινητοποίηση φοιτητών για τη διαμονή τους στις εστίες της Λάρισας




«Να καταργηθεί τώρα το άδικο χαράτσι στις εστίες της Λάρισας» ζητά σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Λάρισας.


Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Σε λίγες μέρες ξεκινάει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά και εκατοντάδες φοιτητές, δικαιούχοι φοιτητικής εστίας, θα αναγκαστούμε να βάλουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη! Με το «καλημέρα» κάθε εστιακός φοιτητής αναγκάζεται να πληρώσει το ποσό  των 400€ για μονόκλινο και 150€ για δίκλινο.


Σε αντίθετη περίπτωση η διοίκηση του ιδρύματος αρνείται να μας παραδώσει το κλειδί του δωματίου μας! Φοιτητές με άνεργους γονείς, με μηδενικό εισόδημα (!) κινδυνεύουμε να μείνουμε στο δρόμο!


Την ίδια στιγμή που εμείς βάζουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη, δεκάδες συμφοιτητές μας πετάχτηκαν ήδη έξω από την εστία μέσα στο καλοκαίρι λόγω του απαράδεκτου κανονισμού φοίτησης!


Φοιτητές που φεύγουν πριν την εαρινή εξεταστική για να δουλέψουν σεζόν ή κόβονται στα εργαστήρια γιατί εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους αποκλείονται από τις εστίες γιατί δεν έχουν περάσει όλα τα μαθήματα του έτους τους!


Η στάση της διοίκησης είναι προκλητική αφού δεν τους επιτρέπει να παραμείνουν στα δωμάτια τους ούτε καν για την εξεταστική του Σεπτέμβρη, πριν την είσοδο των πρωτοετών. Δηλαδή δεκάδες δωμάτια θα είναι όλο το Σεπτέμβρη άδεια και οι φοιτητές χωρίς στέγη!!!!


Για τους εκατοντάδες πρωτοετείς φοιτητές που πέρασαν σε τμήματα της πόλης μας τα διαθέσιμα δωμάτια στην εστία δεν αρκούν ούτε για ζήτω! Κάθε χρόνο πάνω από 200 φοιτητές δεν γίνονται δεκτοί λόγω έλλειψης δωματίων!!!


Ο ένοχος έχει ονοματεπώνυμο! Είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που δεν δίνουν δεκάρα για τις ανάγκες μας και από πάνω μας χαρατσώνουν για να ζούμε σε μια εστία παρέα με τις κατσαρίδες και τη μούχλα, χωρίς κλιματισμό το καλοκαίρι, χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ και με ανύπαρκτη την πυροπροστασία! Με τη θέρμανση και το ζεστό νερό να παρέχονται με το σταγονόμετρο μέσα στο καταχείμωνο!

[ads-post]

Είναι η επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων που μεταφράζεται σε νοίκια στις εστίες και ανύπαρκτες υποδομές! Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, στα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει μάλιστα τη γενίκευση των ενοικίων και την παράδοση των εστιών σε ιδιώτες για να κερδοφορούν στις πλάτες μας!

Το ποτήρι ξεχείλισε!


Ο σύλλογος οικότροφων καλεί όλους τους εστιακούς φοιτητές να δώσουμε μαζί τον αγώνα για:

•    Να καταργηθεί το χαράτσι των 150 και 400 ευρώ που πληρώνει κάθε εστιακός για να πάρει δωμάτιο στην εστία της Λάρισας.

•    Να καταργηθεί ο απαράδεκτος και αντιδραστικός κανονισμός, που αποκλείει δεκάδες φοιτητές από την εστία. Να δοθεί άμεση λύση για όσους πετάχτηκαν έξω από τα δωμάτιά τους.

•    Να ενοικιαστούν άμεσα δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους φοιτητές κάνουν αίτηση και δεν αρκούν οι κλίνες στις εστίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

•    Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση για τη συντήρηση και την αναβάθμιση των εστιών μας. Για την ανέγερση νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ιδιώτες και νοίκια.


Καλούμε όλους  τους  μαζικούς φορείς  της  Λάρισας, τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία να στηρίξουν τις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Να μην ανεχτούν αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση!


Απαιτούμε από την κυβέρνηση, τις πρυτανικές αρχές, τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές να δώσουν άμεσα λύση στα προβλήματα των εστιών και συνολικά στο οξυμένο πρόβλημα της φοιτητικής στέγασης! 


Δεν θα επιτρέψουμε κανένας συμφοιτητής μας να μείνει στο δρόμο! 
Όλοι στην κινητοποίηση του συλλόγου μας την Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη στο γραφείο της φοιτητικής μέριμνας."








Πηγή: www.kosmoslarissa.gr






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια