ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Στη διευθέτηση του ρέματος στην Παιδόπολη προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη διευθέτηση του ρέματος στην Παιδόπολη προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Στη διευθέτηση του ρέματος στην Παιδόπολη για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αγριάς προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου προϋπολογισμού 392.600 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε μεταξύ άλλων: 
«Με σεβασμό και ενδιαφέρον στις ανάγκες των πολιτών, δίνουμε λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα και παρεμβαίνουμε όπου απαιτείται. Με την κατασκευή του έργου θα «οχυρωθεί» αντιπλημμυρικά η περιοχή, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται κατά καιρούς. Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες μας προχωράμε σε έργα ουσίας για τον τόπο μας».

[ads-post]

Η οριοθέτηση και η διευθέτηση θα γίνει από την οδική παράκαμψη Βόλου έως το θαλάσσιο μέτωπο. Το ρέμα διέρχεται από τον οικοδομικό συνεταιρισμό δημοσίων υπαλλήλων «Αστέρια» και από την Παιδόπολη Αγριάς και σε κάποια σημεία του είναι σε επαφή με κτίσματα. Στο πρώτο τμήμα μήκους 77 μέτρων προβλέπεται ανοιχτή τάφρος για τα πρώτα 37 μέτρα και κλειστή για τα υπόλοιπα 40 μέτρα. Στο δεύτερο τμήμα 320 μέτρων που καταλήγει στην Παιδόπολη δεν θα γίνουν έργα διευθέτησης γιατί το ρέμα περιορίζεται στη φυσική του κοίτη. Για το τρίτο τμήμα 251 μέτρων που διέρχεται από τα Αστέρια προτείνεται ορθογωνική διατομή. Σχετικά με το τεχνικό εξόδου του ρέματος Παιδόπολης μήκους 12 μέτρων, χρήζει αντικατάστασης.

Η οριοθέτηση και η διευθέτηση του ρέµατος µε την κατασκευή των αναγκαίων τεχνικών έργων θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη ροή των υδάτων. Ταυτόχρονα, θα ωφελήσει και το ανθρωπογενές περιβάλλον καθώς θα διασφαλιστούν από τα πληµµυρικά φαινόµενα τόσο οι γειτνιάζουσες ιδιοκτησίες (κτίσµατα και καλλιέργειες) όσο και τα τεχνικά έργα (οδοί) που διασταυρώνονται µε αυτό.

Με την κατασκευή του έργου θα αποκατασταθεί η οµαλή διοχέτευση των πληµµυρικών υδάτων µέσω επαρκούς διατοµής της κοίτης του ρέματος, καθώς και η αντιστήριξη και προστασία από τη διάβρωση και τις κατολισθήσεις των πρανών.





Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια