ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Μέτρα ελάφρυνσης ζητούν οι Θεσσαλοί καλλιεργητές λαϊκών αγορών

Μέτρα ελάφρυνσης ζητούν οι Θεσσαλοί καλλιεργητές λαϊκών αγορών


Κοινό αίτημα για μέτρα ελάφρυνσης θα καταθέσουν στην κυβέρνηση οι 700 περίπου καλλιεργητές λαϊκών αγορών που δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλία, σε μια περίοδο κατά την οποία σημειώνεται 30% πτώση στην κίνηση και τα προβλήματα συσσωρεύονται.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος Ομοσπονδίας παραγωγών λαϊκών αγορών Θεσσαλίας Απόστολος Τσακανίκας, πρόεδρος του τοπικού συλλόγου, παράλληλα, υπογραμμίζει ότι το ζητούμενο είναι να επιστρέψει στο προηγούμενο καθεστώς ο νόμος για τις λαϊκές αγορές, να μειωθεί το κόστος παραγωγής για τους επαγγελματίες, καθώς υπόκεινται σε ΦΠΑ 24% και ταυτόχρονα να μειωθεί η γραφειοκρατία που λειτουργεί ως «τροχοπέδη».

Παράλληλα ο ίδιος υπογραμμίζει ότι τα προβλήματα είναι κοινά για όλους, με τη μείωση στην κίνηση των λαϊκών αγορών να αποτελεί βασικό πρόβλημα.

«Ειδικά όταν επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες ή υψηλές θερμοκρασίες, δεν κυκλοφορεί κόσμος» είπε.

[ads-post]

Τις τελευταίες μέρες ειδικότερα, που ο υδράργυρος βρίσκεται σε ανοδική πορεία, οι καταναλωτές κυκλοφορούν νωρίς το πρωί στην λαϊκή και σύμφωνα με μαρτυρίες παραγωγών, τις υπόλοιπες ώρες η κίνηση είναι υποτονική έως ανύπαρκτη.

Την ίδια στιγμή οι καταναλωτές παραμένουν φειδωλοί στα είδη που προμηθεύονται και αγοράζουν μικρές ποσότητες φρούτων και λαχανικών, για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες του καθημερινού τραπεζιού.

Ο πρόεδρος της πανθεσσαλικής ομοσπονδίας κάνει λόγο για «πολύ δύσκολες συνθήκες για τους επαγγελματίες», ενώ αφήνει να εννοηθεί παράλληλα ότι οι ελπίδες για επίλυση των προβλημάτων του κλάδου εναποτίθενται στη νέα κυβέρνηση.





Πηγή: www.taxydromos.gr












« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια