ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Συντηρεί το οδικό τμήμα Αμπελώνα - Ροδιά - Γόννοι η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συντηρεί το οδικό τμήμα Αμπελώνα - Ροδιά - Γόννοι η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Στη συντήρηση και βελτίωση του δρόμου Αμπελώνα – Ροδιά – Γόννοι προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε μεταξύ άλλων: 
«Πρόκειται για ένα έργο ουσίας που βελτιώνει την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. 
Μαζί με το νέο τμήμα Ροδιά – Γόννοι προϋπολογισμού 5,1 εκατ. ευρώ που εντάχθηκε πριν από μερικές ημέρες δημιουργούμε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο για τους κατοίκους των Δήμων Τυρνάβου και Τεμπών».

[ads-post]

H παρούσα εργολαβία αφορά στην εκτέλεση εργασιών συντήρησης του οδικού τμήματος ''ΑΜΠΕΛΩΝΑ-ΡΟΔΙΑΣ-ΓΟΝΝΩΝ '' που βρίσκεται στην περιοχή των ορίων των Δήμων Τυρνάβου-Τεμπών της Π.Ε. Λάρισας και για το οποίο η αρμοδιότητα πραγματοποίησης εργασιών συντήρησης ανήκει στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας.

Το συνολικό μήκος της οδού που θα συντηρηθεί – βελτιωθεί ανέρχεται σε 1500 μ. ενώ το πλάτος της τελικής ασφαλτικής στρώσης ανέρχεται σε 6 μ. 

Οι εργασίες συνίστανται σε:
  • χωματουργικές εργασίες εκσκαφής χαλαρών εδαφών, γενικών εκσκαφών σε έδαφος γαιώδες-ημιβραχώδες, καθαρισμό και μόρφωση τριγωνικής τάφρου και ερείσματος,
  • κατασκευή 5 τεχνικών έργων που αφορούν σε κατασκευή τοίχων, φρεατίων, κοιτοστρώσεων, κιβωτοειδών οχετών, οπλισμένοι τσιμεντοσωλήνες διαμέτρου 100mm, τοποθέτηση διάτρητων σωλήνων αποστράγγισης και φίλτρα στραγγιστηριών από διαβαθμισμένα αδρανή,
  • οδοστρωσία που αφορά σε υπόβαση οδοστρωσίας και βάση μεταβλητού πάχους,
  • ασφαλτικές εργασίες σε θέσεις που θέτουν σε αποκατάσταση τα κατεστραμμένα τμήματα της οδού,
  • όλες οι απαραίτητες πινακίδες για σήμανση ασφάλειας και διαγράμμιση της οδού.

Οι εργασίες βρίσκονται διάσπαρτες κατά μήκος της οδού. Όλες οι εργασίες θα γίνουν βάσει των ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών (ΕΤΕΠ) και των υποδείξεων της υπηρεσίας.

Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η συντήρηση-αποκατάσταση της οδού στην πρότερο κατάσταση ώστε να διεξάγεται ομαλώς και με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.





Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια