ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Παπαστεργίου στο 1ο Plug & Play Συνέδριο: "Επανεκκινούμε και αλλάζουμε τους Δήμους μας"

Παπαστεργίου στο 1ο Plug & Play Συνέδριο: "Επανεκκινούμε και αλλάζουμε τους Δήμους μας"


Το μέλλον των ελληνικών Δήμων και πόλεων ξεκίνησε να διαγράφεται στα Τρίκαλα. Στο 1ο Plug & Play Συνέδριο για τη Δημιουργία μιας Εξυπνης και Βιώσιμης Πόλης που ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2019 στον μύλο Ματσόπουλου, συζητούνται – μέχρι και το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου – όλες οι πλευρές που οδηγούν στη νέα εποχή.



Και όπως το έθεσε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου: «Η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μείνει ίδια. Πρέπει να περάσουμε από την εποχή των απλών αρμοδιοτήτων, στην εποχή της πραγματικής εξουσίας». Οι Δήμαρχοι, είπε, «οφείλουμε να σκεφτούμε διαφορετικά. Να επανεκκινήσουμε τους Δήμους μας. Σε αυτή την αλλαγή, σε αυτή την επανεκκίνηση, η αυτοδιοίκηση, Α και Β βαθμός, πρέπει να βγει μπροστά». Διότι «Το μυστικό είναι να αλλάξουμε… πριν μας αλλάξουν ή ακόμη χειρότερα πριν οι πολίτες μας αλλάξουν χώρα».



Για αυτό και το συνέδριο αφορούσε σε θέματα όχι μόνο για την τεχνολογία, αλλά και για τη διατροφή, τον τουρισμό, τους ιαματικούς πόρους, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την εταιρική υπευθυνότητα. Παρουσιάζονται λύσεις που ήδη υλοποιούνται στον Δήμο Τρικκαίων και σε άλλους Δήμους της χώρας σε ζητήματα, όπως ηλεκτροφωτισμός, διασύνδεση, αιτήματα πολιτών, απορρίμματα, υπηρεσίες κ.α.. Τίθενται επίσης θέματα γενικά για τα νέα τεχνολογικά δεδομένα, τους τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, τις λύσεις σε καθημερινά ζητήματα.



Όλα αυτά παρακολουθούνται από περισσότερους από 500 συνέδρους, Δημάρχους και εκπροσώπους από 90 Δήμους, με 52 ομιλητές, πλήθος κορυφαίων επιχειρήσεων της χώρας και διεθνείς, εκπροσώπους φορέων του Δημοσίου, στελέχη υπηρεσιών Δήμου και στελέχη της επιχειρηματικότητας.



Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου, τονίζοντας το πανελλήνια παράδειγμα των Τρικάλων ως σύγχρονης πόλης. Και στο πλαίσιο αυτό, σε συνάφεια με τις αρμοδιότητές του. Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε πως «για τις βιώσιμες πόλεις χρειαζόμαστε επάρκεια στην τροφή. Πρέπει να παράγουμε περισσότερα τρόφιμα και να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή».



Ο δε Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, αφού περιέγραψε πλαίσιο λειτουργία μιας σύγχρονης ευφυούς πόλης, κατέληξε: «”Εξυπνη” πόλη είναι εκείνη που προσδιορίζεται από τους ίδιους τους πολίτες, όταν ο πολίτης είναι ευχαριστημένος από την πόλη, την Πολιτεία, το κράτος: το “μικρό» θα μιλάει για το «μεγάλο”

Χαιρόμαστε που τα Τρίκαλα έχουν πάρει τον τίτλο της “έξυπνης πόλης”».

[ads-post]

Στο μήνυμά του, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παν. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι το συνέδριο είναι «η λογική συνέχεια του πολύ σημαντικού έργου που έχετε κάνει στον Δήμο Τρικκαίων. Ο δε «κοινός στόχος όλων», για βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις, εξυπηρετείται από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που οφείλει «να αναπτύξει σχέδια, που θα δίνουν λύσεις σε καίρια προβλήματα».



Από την κυβέρνηση επίσης, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πόρων κ. Αλεξάνδρα Σδούκου έδωσε έμφαση στη χρήση των ενεργειακών κοινοτήτων για το μέλλον των πόλεων, ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών αναφέρθηκε σε ζητήματα απλούστευσης διαδικασιών του Δημοσίου Τομέα με τις νέες τεχνολογίες και η Αντζελα Γκερέκου, πρόεδρος του ΕΟΤ, για τον θεματικό τουρισμό, ως εργαλείο για το μέλλον των πόλεων.



Τα θέματα της πρώτης ημέρας, ήταν «Προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των τοπικών πόρων», «Προαγωγή της διαφάνειας και του συμμετοχικού σχεδιασμού στη λήψη αποφάσεων», «Αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς», «Υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών προς όφελος της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη».



Το συνέδριο συνεχίζεται την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 με πλήθος ομαδοποιημένων ομιλιών για θέματα, από την κοινωνική ανισότητα και φτώχεια, μέχρι τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και τις τεχνολογικές υποδομές.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων, την e-trikala ΑΕ και τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής και της ΚΕΔΕ, τον χαιρετισμό του απερχόμενου προέδρου της οποίας, κ. Γ. Πατούλη, μετέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΤΑ κ. Χιωτάκης.





Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια