ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Αγώνας δρόμου «Στα τείχη της Αρχαίας Λάρισας» για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα

Αγώνας δρόμου «Στα τείχη της Αρχαίας Λάρισας» για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα

Κώστας Αγοραστός: « Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου τρέχουμε όλοι για καλό σκοπό»

Με αφετηρία και τερματισμό το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας


Mε το σύνθημα «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα» διοργανώνεται την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 ο αγώνας δρόμου «Στα τείχη της Αρχαίας Λάρισας» με αφετηρία και τερματισμό το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Τον αγώνα διοργανώνουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, οΤοπικός Όμιλος για την Unesco N. Λάρισας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισαςσε συνεργασία με με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, τον αθλητικό σύλλογο «ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ», τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Νομού Λάρισας.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα, τονίστηκαν τα εξής:

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός: 
« Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου τρέχουμε για καλό σκοπό. Τρέχουμε για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα, γύρω από τα τείχη της αρχαίας Λάρισας, σε μια διαδρομή 7 χιλιομέτρων που ξεκινά και καταλήγει στο εμβληματικό μνημείο της πόλης, το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Ευχαριστώ όλους τους συνδιοργανωτές, το Δήμο, τον ΣΕΓΑΣ, την Unesco, την Αρχαιολογία που βοηθά στην ανάδειξη των μνημείων της πόλης μέσα από διαδραστικές εκδηλώσεις, την Τροχαία που δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας, τους εθελοντές και όλους τους αθλητές και τους συμμετέχοντες σε αυτή την σημαντική προσπάθεια.

Θεοδώρα Κάλλα, πρόεδρος τοπικού ομίλου για την Unesco ν. Λάρισας: 
« Είμαστε όλοι δίπλα στα παιδιά με χρόνια νοσήματα. Στόχος μας είναι η ενημέρωση του μαθητικού κοινού και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τις συνέπειες που έχουν τα χρόνια νοσήματα στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών, στη δυναμική της οικογένειας, τη σχέση τους με τον οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό περίγυρο, την ακαδημαϊκή τους πορεία και την κοινωνική τους εικόνα. Συγχρόνως ο Σύλλογος μας σε επαφή που είχε με το Υπουργείο Παιδείας διεκδικεί κονδύλια για τη στήριξη των παιδιών αυτών με σχολικούς νοσηλευτές, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Ευχαριστώ όλους τους φορείς που στέκονται δίπλα μας και μας στηρίζουν.

Ηλίας Καφφές, πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας: 
« Ο ΣΕΓΑΣ είναι αρωγός σε αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή. Καλούμε όλους τους Λαρισαίους ανεξαρτήτως ηλικίας να τρέξουν και να μεταδώσουν το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα σώμα μόνιμων εθελοντών στη Λάρισα, ηλικίας 15- 60 ετών που να στηρίζει ανάλογες εκδηλώσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ. Πρόθεση μας είναι να τους εκπαιδεύσουμε και να τους πάρουμε μαζί και στον μαραθώνιο της Αθήνας.

Μιχάλης Αναστασίου, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού: 
«Ο Δήμος Λαρισαίων δεν θα μπορούσε να λείπει απ αυτή τη διοργάνωση. Επιδιώκουμε να αναδείξουμε το αρχαίο θέατρο και την αρχαία πόλη της Λάρισας και στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά με χρόνια νοσήματα. Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν αυτό τον όμορφο αγώνα».

Γιώργος Τουφεξής, αν. προϊστάμενος Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Λάρισας: 
« Η αρχαιολογική υπηρεσία είναι αρωγός σε αυτό τον ιερό αγώνα που ξεκινά και καταλήγει στο εμβληματικό μνημείο της πόλης, το Αρχαίο Θέατρο και περιτρέχει την αρχαία πόλη. Έτσι οι πολίτες της Λάρισας ενισχύουν την επαφή τους με την αρχαία πόλη και τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Σεραφείμ Καφετζής, διευθυντής Τροχαίας Λάρισας: 
«Η Υπηρεσία μας θα λάβει όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα για την προστασία των αθλητών και των παιδιών. Ζητάμε την κατανόηση όλων των οδηγών για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί με ασφάλεια.

[ads-post]

Αποστάσεις δρόμων:
  • Αγώνας Δρόμου 500μ.για ΑΜΕΑ ανεξαρτήτως ηλικίας (Αρχαίο Θέατρο, αναστροφή στον κυκλικό κόμβο και στη συνέχεια Βενιζέλου και τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο)
  • Αγώνας Δρόμου 800μ.για Παίδες – Κορασίδες (Αρχαίο Θέατρο, γέφυρα του Πηνειού, αναστροφή στην πιάτσα ταξί και στη συνέχεια πάλι Γέφυρα του Πηνειού, Βενιζέλου και τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο)
  • Αγώνας Δρόμου 2000μ. Ανδρών –Γυναικών (Αρχαίο Θέατρο, γέφυρα του Πηνειού, Γεωργιάδου, Δήμητρας, Βύρωνος , πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο, Μητροπολίτου Αρσενίου, Αγίου Αχίλλειου, Πολυκάρπου, Βενιζέλου και τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο) και
  • Αγώνας Δρόμου 7000μ. στα τείχη της Αρχαίας Λάρισας, Ανδρών –Γυναικών (Αρχαίο Θέατρο, γέφυρα Πηνειού, Γεωργιάδου, Αεροδρομίου, Ηρώων Πολυτεχνείου Λαγού, Κραννώνος, Σκίπης, Αθηνάς, Καλλιθέας, Βενιζέλου, Αρχαίο Θέατρο).

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Νικ. Λιούπας, ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Α.Σ. Πηνειός Παν. Μπούρικας, οι εκπρόσωποι της ΕΟΔΥΑ Μ. Τσακνάκη, της ΕΟΔ Λάρισας Ασπ. Βαρσάμη και Ρ. Λαμπρονίκου, της ΕΠΟΜΕΑ Ανδρ. Τσάνα και η κ. Δ. Δαλαβίκα- Τσεσμετζίδου (ΠΑΣ Πηνειός και Cycling Hellas).





Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια