ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Η Λάρισα «κερδίζει» την αναγνώριση της UNESCO ως «Πόλη που Μαθαίνει»

Η Λάρισα «κερδίζει» την αναγνώριση της UNESCO ως «Πόλη που Μαθαίνει»


Το Ινστιτούτο Δια βίου Μάθησης της UNESCO προτείνει την Λάρισα ως συντονίστρια πόλη, σε παγκόσμιο επίπεδο, για την ενότητα «Δημοκρατία και Εκπαίδευση των Πολιτών» 


Μια ακόμα διεθνής και ιδιαίτερα σημαντική αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος Λαρισαίων για την «Πόλη που Μαθαίνει», έρχεται από την UNESCO και ειδικότερα το Ινστιτούτο του Διεθνούς Οργανισμού για τη δια βίου μάθηση. 

Ειδικότερα, η οργανωτική Επιτροπή της 4ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψη των Πόλεων που Μαθαίνουν, που θα πραγματοποιηθεί στο Μεντεγίν της Κολομβίας, από 1 εως 3 Οκτωβρίου, θα προτείνει τη Λάρισα, μεταξύ άλλων πόλεων, ως συντονίστρια πόλη της UNESCO, σε διεθνές επίπεδο, για την ενότητα «Δημοκρατία και Εκπαίδευση των Πολιτών». Η τελική επιλογή/εκλογή θα γίνει στη διάρκεια του φόρουμ των δημάρχων που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της παγκόσμιας συνδιάσκεψης στο Μεντεγίν, όπου θα παρουσιαστούν οι δράσεις των υποψήφιων πόλεων. 



Στη Συνδιάσκεψη το Δήμο θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Δεληγιάννης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σωτ. Βούλγαρης. 

[ads-post]

Τα στελέχη της δημοτικής αρχής θα εκπροσωπήσουν την πόλη, μετά απο σχετική πρόσκληση του προέδρου του Ινστιτούτου κ. David Atchoarena ενώ θα παρουσιάσουν εισήγηση με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Λάρισας, σε θεματική ενότητα με τίτλο «Νέοι σε κίνδυνο». 



Σημειώνεται ότι στην Συνδιάσκεψη θα συμμετάσχουν 650 συνεδροι από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων δημάρχων, στελεχών Υπουργείων Παιδείας, στελέχη εκπαίδευσης εκπαίδευσης , εκπρόσωποι φορέων του ΟΗΕ, περιφερειακοί οργανισμοί, μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά και στελέχη του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να δημιουργήσουν νέες εταιρικές σχέσεις. 





Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια