ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ανησυχία στους Λαρισαίους παραγωγούς για τις τιμές στο βαμβάκι

Ανησυχία στους Λαρισαίους παραγωγούς για τις τιμές στο βαμβάκι


Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των βαμβακοπαραγωγών σχετικά με την τιμή διάθεσης του προϊόντος.

Τον προβληματισμό του εξέφρασε, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πλατυκάμπου κ. Αλέξανδρος Λαχανάς με αφορμή τα όσα συζητιούνται για την τιμή παράδοσης του βαμβακιού στα εκκοκκιστήρια.

«Η τιμή που ακούγεται για το βαμβάκι μας προβληματίζει και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει το κόστος παραγωγής. Η φετινή παραγωγή είναι καλή και η ποιότητα του βαμβακιού εξαιρετική.

Υπό αυτές τις συνθήκες θα περιμέναμε μια καλή τιμή στο προϊόν μας. Δυστυχώς τα μηνύματα που φθάνουν δεν είναι καλά. Ακούγεται για 40 λεπτά.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο μιλάμε για σοβαρό πλήγμα στην βαμβακοκαλλιέργεια και τους παραγωγούς.

Εμείς θα διεκδικήσουμε τιμή που θα καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει ένα βιώσιμο εισόδημα και να ανταποκρίνεται στην εξαιρετική ποιότητα του προϊόντος.

[ads-post]

Οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν γι΄ αυτές τις διεκδικήσεις θα είναι το θέμα της σύσκεψης που θα πραγματοποιήσουμε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Συνεταιρισμού στον Πλατύκαμπο».

Ο κ. Λαχανάς αναφέρθηκε και στην Διεπαγγελματική του Βάμβακος, λέγοντας ότι οι εκπρόσωποι των παραγωγών δεν νοιάζονται για τους βαμβακοπαραγωγούς αλλά για τα συμφέροντα των εκκοκκιστών.

Παράλληλα κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των αγροτών.





Πηγή: www.ert.gr













« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια