ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας: «Μαζικά στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου»

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας: «Μαζικά στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου»


Ανακοίνωση-καλεσμα για την 24ωρη Πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων/νος Κούμας».

[ads-post]

Στην ανακοίνωσε αναφέρονται αναλυτικά:

«Η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα επεκτείνει την ισχύουσα μνημονιακή ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία για τη λήψη απόφασης για απεργία απαιτείται το 50% +1 των εργαζομένων. Η λήψη της απόφασης δεν θα γίνεται μέσα από γενική συνέλευση των εργαζομένων, αλλά με ηλεκτρονική ψηφοφορία του συνόλου των εργαζομένων.

Μέσω του νέου συνδικαλιστικού νόμου παρεμβαίνει και στο εσωτερικό των συνδικάτων, με την υποχρέωση να τηρούν ηλεκτρονικό αρχείο μελών με πρόσχημα τον έλεγχο της νοθείας. Τον ενημερώνουμε, λοιπόν, ως προς αυτό ότι τα αρχεία των μελών των συνδικάτων στο Δημόσιο είναι πεντακάθαρα, οι δε διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (εκλογές, συνέδρια, απεργίες κτλ) δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ από κανέναν. ΚΑΜΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Ο τρόπος που σχεδιάζει η Κυβέρνηση να προωθήσει τα σχέδιά της καταδεικνύει «φακέλωμα» και δεν έχει καμία σχέση με τον «ανεξάρτητο, αδέσμευτο και ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό», που επικαλείται η Κυβέρνηση, ώστε να δικαιολογήσει την «παρέμβαση» στα εσωτερικά των συνδικάτων.

Το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το δικαίωμα όλων στη δημόσια ασφάλιση είναι αναφαίρετο και αγωνιζόμαστε για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου».






Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια