ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Κίνητρα για την αγορά «καθαρών» αυτοκινήτων σχεδιάζει η κυβέρνηση



Σχέδιο για φοροελαφρύνσεις σε όσους χρησιμοποιούν αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας αλλά και απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων με ταυτόχρονα κίνητρα αγοράς νέων, στο πρόγραμμα της κυβέρνησης


Κίνητρα για την αγορά νέων, «καθαρών» σε ρύπους αυτοκινήτων θα δώσει η κυβέρνηση με νέο πρόγραμμα, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.


«Δίνουμε κίνητρα να αντικαταστήσει το ενεργειακά παλιό του αυτοκίνητο που επιβαρύνει το περιβάλλον», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βεσυρόπουλος στον ΣΚΑΪ.


«Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για “απόσυρση” με κίνητρα για τους πολίτες να αποσύρουν αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας και να πάρουν αυτοκίνητα καθαρά», εξήγησε ο κ. Βεσυρόπουλος.


Παράλληλα, η κυβέρνηση σχεδιάζει φοροελαφρύνησεις και χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας για νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα. Θα αφορά κυρίως τα ηλεκτροκίνητα διότι στόχευση του υπουργείου είναι οι μηδενικοί ρύποι.


Επιπλέον, κίνητρα θα παρέχονται και για άλλα καύσιμα ενώ κάτω από την ομπρέλα των νέων ρυθμίσεων θα μπουν και τα εταιρικά αυτοκίνητα. Στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν εταιρικά αυτοκίνητα, σε περίπτωση χρήσης ηλεκτροκίνητων, όπως τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος, ενδέχεται ο φόρος να είναι μηδενικός.

[ads-post]

Τα κίνητρα αγοράς νέου «καθαρού» αυτοκινήτου

Αναφερθείς στα κίνητρα αγοράς «καθαρού» αυτοκινήτου, ο κ. Βεσυρόπουλος είπε ότι θα περιλαμβάνει:


Μειωμένα τέλη ταξινόμησης
Μειωμένα τέλη κυκλοφορίας
Μειωμένος ή ακόμη και μηδενικός φόρος για εταιρική χρήση του νέου αυτοκινήτου


Το πρόγραμμα κινήτρων «θα νομοθετηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα», διευκρίνισε ο υφυπουργός.









Πηγή: www.protothema.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια