ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Φασόλια μαυρομάτικα πιάζ

Φασόλια μαυρομάτικα πιάζ


Μία από τις διασημότερες τουρκικές συνταγές, την οποία στη γείτονα ετοιμάζουν συχνά και με την προσθήκη του ξινούτσικου μπαχαρικού σουμάκ.

Υλικά:
  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2-3 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας ελιές μαύρες, σε ροδέλες
  • 50 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3-4 κουτ. σούπας ξίδι

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε τα μαυρομάτικα σε μπόλικο νερό για 1 ώρα. 
  • Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό για περίπου 30 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να μη διαλύονται. 
  • Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  • Τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι και το ξίδι. 
  • Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το ελαιόλαδο με το ξίδι, περιχύνουμε το φαγητό και σερβίρουμε. 
  • Συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί.




Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια