ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Foodoxys: Η spin-off εταιρεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εντυπωσίασε την Υπουργό Παιδείας (VIDEO)

Foodoxys: Η spin-off εταιρεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εντυπωσίασε την Υπουργό Παιδείας (VIDEO)


Η κ. Νίκη Κεραμέως δεν δίστασε να υποβληθεί στην εξέταση των ερευνητών


Η ανώτατη εκπαίδευση, η έρευνα, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα βρίσκουν άμεση εφαρμογή στην Foodoxys την πρώτη spin off εταιρεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που κέρδισε τον ενθουσιασμό της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Π.Θ. στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


Ποια είναι και τι κάνει η Foodoxys

Η ερευνητική ομάδα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα αφουγκραζόμενη την ανάγκη για μέτρηση των επιπέδων των αντιοξειδωτικών σε διάφορα προϊόντα αλλά και στον ανθρώπινο οργανισμό, ίδρυσε την εταιρεία FoodOxys, η οποία είναι εταιρεία spin-off του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σημαντική καινοτομία της εταιρείας είναι ότι μέρος των μετοχών της εταιρείας έχουν διανεμηθεί σε νέους ερευνητές που είναι απόφοιτοι του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Με αυτό τον τρόπο οι νέοι επιστήμονες παραμένουν στην Ελλάδα και επενδύουν στη χώρα εν μέσω μίας δύσκολης οικονομικά κατάστασης. Οι απόφοιτοι του τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας που είναι ταυτόχρονα και μέτοχοι είναι οι: Νίκος Γκουτζουρέλας, Μαρία Κανάκη και Φώτης Τέκος. Οι ερευνητές της εταιρείας με μία μόνο σταγόνα αίμα, μετρούν τα αντιοξειδωτικά στο αίμα και καταρτίζουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής. Απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε αθλητές, ομάδες και ακαδημίες, όπου μπορούν να μετρηθούν ατομικά όλοι οι συμμετέχοντες και αναλόγως τα αποτελέσματα του καθενός, μπορεί να δημιουργηθεί εξατομικευμένο διαιτολόγιο ανάλογα με τις ανάγκες κάθε οργανισμού.

[ads-post]

Εντυπωσιασμένη η Υπ. Παιδείας

Η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε και εγκαινίασε το περίπτερο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη ΔΕΘ την Κυριακή. Εκεί επισκέφθηκε και το σταντ της Foodoxys και υποβλήθηκε στην εξέταση των ερευνητών, όπου μέτρησαν τα αντιοξειδωτικά στο αίμα της. Η ίδια μιλώντας αποκλειστικά στο magnesianews ανέφερε για την εταιρεία, αλλά και για την εμπειρία της αυτή: «Μου έκαναν μία εξέταση αίματος και τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά, ακριβώς στη μέση, στην ιδανική τιμή. Και αυτή η εξέταση δείχνει σε τι βαθμό η επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κάνει βήματα μπροστά και το Π.Θ. είναι πρωτοπόρος και στα θέματα της Ιατρικής».


Το μέλλον της Foodoxys

Αυτή τη στιγμή η Foodoxys συνεργάζεται με ομάδες και ακαδημίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και στα σχέδια των ερευνητών είναι να δημιουργηθεί και μία φορητή συσκευή, η οποία θα πωλείται στο διαδίκτυο, ώστε μόνοι τους οι ενδιαφερόμενοι, με τις κατάλληλες οδηγίες να τη χρησιμοποιούν και να βγάζουν τα σωστά συμπεράσματα.

Όμως μέχρι τα σχέδια αυτά να ικανοποιηθούν, η ομάδα της Foodoxys επισκέπτεται διάφορους χώρους και αθλητικούς οργανισμούς, διενεργεί τις εξετάσεις και καθοδηγεί τους συμμετέχοντες ανάλογα με τα αποτελέσματα της εξέτασής τους, στο σωστό για εκείνους διαιτολόγιο.


Τι είναι η spin off εταιρεία

Η spin off εταιρεία είναι μία αυτόνομη επιχειρηματική πρωτοβουλία προερχόμενη από έναν μεγαλύτερο και παλαιότερο οργανισμό. Κατά κύριο λόγο η spinoff έχει τα χαρακτηριστικά μιας startup επιχείρησης, όμως οι πόροι της spinoff (ανθρώπινο δυναμικό, χρηματοδότηση και υποδομή) προέρχονται από την “μαμά-εταιρεία”, στην προκειμένη περίπτωση της Foodoxys, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στόχος της είναι να αναπτύξει την επιχειρηματικότητα και να ενταχθεί στην αγορά.







Πηγή: www.magnesianews.gr








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια