ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη στην οδό Ρούσβελτ στη Λάρισα λόγω εργασιών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη στην οδό Ρούσβελτ στη Λάρισα λόγω εργασιών


Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ρούσβελτ προχωρά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας. 

Αναλυτικά:

Στις κατωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην οδό Ρούζβελτ, από τη συμβολή της με την οδό Ηπείρου, έως τη συμβολή της με την οδό Ασκληπιού, με διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, λόγω εκτέλεσης εργασιών σύνδεσης αγωγού όμβριων, στα πλαίσια του έργου «Ανακατασκευή οδού Ασκληπιού (Οδός Ήπιας Κυκλοφορίας) του Δήμου Λαρισαίων» σύμφωνα με το ανωτέρω (3) σχετικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας/Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Φωρικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας, για τη Πέμπτη (03-10-2019) και κατά τις ώρες 10:00 ́-15:00 ́.

2. Κατά την διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου, υπό την επίβλεψη του Δήμου Λαρισαίων. 3. Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την υλοποίηση των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (π.χ. τοποθέτηση και εφαρμογή κατάλληλης οριζόντιας & κατακόρυφης σήμανσης, χρήση κατάλληλων υλικών και η εφαρμογή τους, κλπ) να είναι σύμφωνες με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με τις προδιαγραφές του ΟΜΟΕ-΢ΕΕΟ και τις ισχύουσες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

4. Να διασφαλίζεται η πρόσβαση και η κυκλοφορία με ασφάλεια των πεζών που χρησιμοποιούν την οδό και ιδιαίτερα των ατόμων με κινητικά προβλήματα (θα πρέπει να καλύπτονται οι απαιτήσεις που προκύπτουν από τις ισχύουσες διατάξεις για τα ΑΜΕΑ).

5. Να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη είσοδος –έξοδος των κατοικιών και καταστημάτων.

6. Να εξασφαλιστεί η συντήρηση (τακτική & έκτακτη) της σήμανσης ώστε να διασφαλιστεί ότι θα παραμένει σε καλή κατάσταση καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια εφαρμογής των ρυθμίσεων, όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία. Προς τούτο, αλλά και για να διασφαλιστεί αποδεκτό επίπεδο λειτουργίας, να γίνεται συστηματική επιτήρηση τόσο της σήμανσης όσο και της ασφάλειας, με κατάλληλη οργάνωση και προγραμματισμό των εκάστοτε αναγκαίων ενεργειών από τον ανάδοχο του έργου και έλεγχο από την επιβλέπουσα υπηρεσία, που θα αποδεικνύεται με τη χρήση του προβλεπόμενου ημερολογίου. 

7. Η Μόνιμη υφιστάμενη σήμανση η οποία έρχεται σε σύγκρουση με αυτήν που θα τοποθετηθεί από τον ανάδοχο, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα πρέπει να καλυφθεί, ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση των χρηστών του οδικού δικτύου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (ημέρα-νύχτα). 

8. Οι εργασίες θα εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

[ads-post]

9. Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος εργοταξιακός φωτισμός στην περιοχή των έργων και ειδικότερα τη νύχτα.

10. Σε κάθε περίπτωση οι προτεινόμενες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πρέπει να υποστηρίζουν την ταχεία και ασφαλή διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστική, περιπολικά αστυνομίας).

11. Μετά το πέρας των εργασιών (ολοκλήρωση του έργου) οι εργοταξιακές πινακίδες και άλλα μέσα εργοταξιακής σήμανσης (π.χ. η διαγράμμιση, τα μάτια της γάτας, κλπ) δεν επιτρέπεται να παραμένουν στην περιοχή. Η αφαίρεση της εργοταξιακής σήμανσης και ασφάλειας θα πρέπει να εκτελεστεί σε ώρες μειωμένου κυκλοφοριακού φόρτου και με επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επαναφέροντας ακέραια την πρότερη σήμανση του οδικού δικτύου της περιοχής, τόσο για τα οχήματα όσο και για τους πεζούς, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

12. Με μέριμνα της ανάδοχου εταιρείας και του Δήμου Λαρισαίων, να υπάρχει συντονισμός με τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως οργανισμούς επείγουσας ανάγκης (πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, κ.λ.π.) προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες που θα δημιουργηθούν. Περαιτέρω, θα πρέπει να προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών για τις πραγματοποιηθείσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με το προσφορότερο τρόπο από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο καθώς και να παρέχεται συνεχής πληροφόρηση για τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις ομαλούς και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.

13. Ο ανάδοχος του έργου, υπό την επίβλεψη του Δήμου Λαρισαίων, υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί την οδική σήμανση, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, αντανακλαστικά προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη τους η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των εκτελούμενων έργων.

14. Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης (ΔΙΠΑΔ/οικ. 502/9-7-2003 Υπουργική Απόφαση [Β/946/2003], οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4313/2014 (Α-261).

15. Το Tμήμα Tροχαίας Λάρισας, στο οποίο κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται για την επίδοση – δημοσίευσή της, ανακοίνωση στον αιτούντα των υποχρεώσεών του που απορρέουν από τον Κ.Ο.Κ. και τις λοιπές κατά περίπτωση συναφείς διατάξεις την επίβλεψη για την υλοποίησή τους και τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς του.









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια