ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Έρευνα: Οι Νεοέλληνες είναι θρησκόληπτοι, συντηρητικοί και ξενόφοβοι!

Έρευνα: Οι Νεοέλληνες είναι θρησκόληπτοι, συντηρητικοί και ξενόφοβοι!

Στροφή της ελληνικής κοινωνίας προς την εσωστρέφεια και τον συντηρητισμό συμπεραίνει η Παγκόσμια Έρευνα Αξιών, στην οποία συμμετείχε η Ελλάδα με την βοήθεια της διαΝΕΟσις και της Metron Analysis.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ένας στους τρεις Έλληνες δεν επιθυμεί ομοφυλόφιλους για γείτονές του, ένας στους πέντε δεν θέλει μετανάστες, ή άτομα άλλης εθνικότητας στην πολυκατοικία του και σχεδόν το 22% δεν θέλει αλλόθρησκους γείτονες.

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες θεωρούν ότι οι μετανάστες έχουν αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη της Ελλάδας, ενώ σχεδόν δύο στους τρεις πιστεύουν ότι η μετανάστευση προωθεί την ανεργία.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα δύο στους πέντε Έλληνες συμφωνούν ότι «όταν μια μητέρα εργάζεται, τα παιδιά υποφέρουν».




Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω έρευνα εμφανίζει την έντονη θρησκοληψία της ελληνικής κοινωνίας. 

Πάνω από οκτώ στους δέκα δηλώνουν θρησκευόμενοι, με το 21% να υποστηρίζει ότι σε περιπτώσεις που η επιστήμη και η θρησκεία διαφωνούν το δίκαιο ανήκει στη θρησκεία.

Η Εκκλησία είναι ένας από τους μόλις πέντε θεσμούς που εμπιστεύονται περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες μαζί με τα πανεπιστήμια, τις ένοπλες δυνάμεις, την Αστυνομία και τα δικαστήρια.

Από την άλλη πλευρά, μόλις το 26% δείχνει εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ότι αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις, αξίζει να αναφερθεί ότι εννέα στους δέκα Έλληνες διαφώνησαν με την άποψη ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι είναι άξιοι εμπιστοσύνης».

Ένας στους τρεις μάλιστα εκτιμά ότι οι ψηφοφόροι δωροδοκούνται.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της έρευνας, οι αξίες των Ελλήνων δείχνουν να μετατοπίζονται προς τις παραδοσιακές, συντηρητικές αξίες.

Η WVS στην Ελλάδα διεξήχθη σε δείγμα 1.200 νοικοκυριών με προσωπικές συνεντεύξεις από τη Metron Analysis.









Πηγή: www.nooz.gr
*με πληροφορίες από το skai.gr










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια