ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ποιοι θα δουν από σήμερα χρήματα στον λογαριασμό και πότε πληρώνονται όλα τα επιδόματα

Ποιοι θα δουν από σήμερα χρήματα στον λογαριασμό και πότε πληρώνονται όλα τα επιδόματα


Συνήθως τα χρήματα «φαίνονται» πρώτα στην Εθνική Τράπεζα και ακολουθούν Πειραιώς, Alphabank, Eurobank κτλ με λίγη χρονική διαφορά

Aπό σήμερα το μεσημέρι, εκτός απροόπτου, θα αρχίσουν να «φαίνονται» τα χρήματα της 4ης τακτικής πληρωμής του Α21 (επίδομα παιδιού) στα ΑΤΜ.

Συνήθως τα χρήματα «φαίνονται» πρώτα στην Εθνική Τράπεζα και ακολουθούν Πειραιώς, Alphabank, Eurobank κτλ με λίγη χρονική διαφορά.

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι η επίσημη ημερομηνία για την καταβολή που έχει δώσει ο ΟΠΕΚΑ είναι αύριο, που σημαίνει ότι μέχρι Πέμπτη θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι καταβολές.

[ads-post]

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού και για τα άλλα προνοιακά επιδόματα:

  • Το Επίδομα Παιδιού καταβάλλεται την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου (σ.σ. στα atm θα αρχίσει να φαίνεται σταδιακά από την προηγούμενη ημέρα), σε όλους όσοι υπέβαλλαν φέτος αίτηση Α21, έχει εκκαθαριστεί η φετινή φορολογική τους δήλωση και δικαιούνται το επίδομα με βάση το εισόδημα του 2018 το οποίο δήλωσαν στο φετινό Ε1.

Η καταβολή αφορά το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος και πραγματοποιείται μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς και επανυπολογισμούς του δικαιούμενου επιδόματος, με βάση το εκκαθαρισμένο εισόδημα του 2018, οι οποίοι έγιναν αυτόματα.

  • Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Σεπτεμβρίου καταβάλλονται την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

  • Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης καταβάλλεται την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

  • Οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων μηνός Οκτωβρίου καταβάλλονται την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

  • Τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 θα καταβληθούν για τον μήνα Σεπτέμβριο την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

  • Το Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) μηνός Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Αυγούστου και αυτή έχει εγκριθεί.





Πηγή: www.eleftherostypos.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια