ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Σε λειτουργία τον επόμενο μήνα το πρώτο ιδιωτικό αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα

Σε λειτουργία τον επόμενο μήνα το πρώτο ιδιωτικό αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα


Γεγονός αποτελεί το πρώτο ιδιωτικό αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί από μέσα Οκτωβρίου και βρίσκεται στη Ριτσώνα Χαλκίδας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, μαζί με τον Αντιπρόεδρο Περιφέρειας Θεσσαλίας Θωμά Κωνσταντέλο και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης απ’ όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν στους χώρους και στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και συναντήθηκαν με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του αποτεφρωτηρίου Αντώνη Αλακιώτη, με τον οποίον συζήτησαν για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Αποτέφρωσης.

Περιηγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για τα στάδια και τη διαδικασία από την ανάληψη της σορού μέχρι την ολοκλήρωσή της και παράδοση της τεφροδόχου στους οικείους του θανόντος, καθώς και τη διαδικασία της αποτέφρωσης των οστών των νεκρών από τις εκταφές και για τις υπηρεσίες διαχείρισης της τέφρας.

[ads-post]

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, δήλωσε μεταξύ άλλων «Αυτό που ζητούσαμε τόσα χρόνια, ένα αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα, είναι πλέον γεγονός. Κάθε χρόνο γίνονται πάνω από 3.500 αποτεφρώσεις στο εξωτερικό. Οι λειτουργοί γραφείων κηδειών σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται όλο και πιο συχνά μπροστά στο ζήτημα της αποτέφρωσης, που είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός.

Με το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών που θα λειτουργεί πλέον στη χώρα μας, απλοποιούνται οι διαδικασίες και μειώνεται η ταλαιπωρία για τους οικείους του νεκρού, που μέχρι πρότινος ήταν αναγκασμένοι να ταξιδέψουν στη Βουλγαρία.

Η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών, μέσα από επιμορφωτικά συνέδρια και σεμινάρια, έχει δώσει τη δυνατότητα στους λειτουργούς – μέλη της, να εκπαιδευτούν και να διευρύνουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες σχετικά με την αποτέφρωση, την ταφή στη θάλασσα και στη φύση».













« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια