Υλικά:
- 1 κιλό φιλέτο σολομού, κομμένο σε κύβους 3 εκ. περίπου,
- 1 κουταλάκι άσπρο ξίδι,
- ½ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού,
- 4 κουταλιές χυμό λεμονιού,
- 1-2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια,
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο,
- 1 κουταλιά ψιλό ξύσμα πορτοκαλιού,
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο,
- αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι,
- σουβλάκια καλαμάκια μουλια-σμένα για ½ ώρα σε νερό.
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Βάζετε το ξίδι με το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, τα σκόρδα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το δεντρολίβανο σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε.
- Προσθέτετε τους κύβους του σολομού και τους γυρίζετε να πιάσουν μαρινάτα παντού.
- Σκεπάζετε το μπολ και το κρατάτε στην άκρη για ½ -1 περίπου ώρα, γυρίζοντας το ψάρι 1-2 φορές.
- Στο μεταξύ, προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια θερμοκρασία (Medium Heat) αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα (μην βάλετε πολλά ή τραβάτε μερικά στην άκρη), βάζοντας απάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά.
- Στραγγίζετε το ψάρι και το περνάτε στα σουβλάκια.
- Λαδώνετε τη ζεστή σχάρα και τα ψήνετε για 8-10 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα κάθε τόσο.
- Τα σερβίρετε αμέσως.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου