ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Συνέδριο Restart mAI City Τρικάλων: Η τεχνολογία στην υπηρεσία Δήμων – πολιτών

Συνέδριο Restart mAI City Τρικάλων: Η τεχνολογία στην υπηρεσία Δήμων – πολιτών


Σημαντικά ζητήματα για τη σχέση της τεχνολογίας και καινοτομιών της προς τους Δήμου, θίγει το συνέδριο που διεξάγεται στα Τρίκαλα. Ο Δήμος Τρικκαίων με την αναπτυξιακή του εταιρεία e-trikala θέτουν και συζητούν ενδελεχώς, πλευρές της βιώσιμης ανάπτυξης, στο συνέδριο με τίτλο 1ο Plug & Play Συνέδριο Restart mAI City. Από 26 έως 28 Σεπτεμβρίου 2019, στον εμβληματικό Μύλο Ματσόπουλου, το θέμα της τεχνολογίας θα είναι κυρίαρχο στους πάνω από 200 συνέδρους που μέχρι στιγμής δήλωσαν συμμετοχή. Ο Δήμος Τρικκαίων με καινοτόμες δράσεις, άλλοι Δήμοι, η κεντρική κυβέρνηση, ιδιώτες, επιχειρήσεις, χρησιμοποιούν την τεχνολογία σε πλήθος τομέων. Επομένως, στο συνέδριο για τη δημιουργία βιώσιμης και «έξυπνης» πόλης, η θεματολογία είναι σχετική:
  • Δημιουργώντας μια βιώσιμη πόλη με την αξιοποίηση των τεχνολογικών υποδομών,
  • Έξυπνες πόλεις και δίκτυα τηλεπικοινωνιών,
οι βασικές θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν.



Σε αυτές, τρία κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, θα αναπτύξουν τις σκέψεις τους, θα συζητήσουν, θα ακούσουν, θα υποβάλλουν προτάσεις.



Ο πλέον αρμόδιος, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, θα αναπτύξει το θέμα «Απλοποίηση των διαδικασιών στο Δημόσιο Τομέα, με στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών».



Ο Αντώνης Τζωρτζακάκης, Γεν. Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων, θα μιλήσει για «Τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και η βελτίωση των υπηρεσιών των Δήμων». Ενώ ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γεν. Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών θα αναφερθεί ειδικά στην «Απλούστευση των διαδικασιών του Δημοσίου Τομέα με τη χρήση νέων τεχνολογικών εργαλείων».



Στο σημαντικό αυτό συνέδριο, που θέτει ζητήματα για το μέλλον των ελληνικών πόλεων, μετέχει το σύνολο των δημοτικών αρχών αλλά και πλήθος στελεχών επιχειρήσεων.

[ads-post]

Το 1ο συνέδριο για τη σύγχρονη και βιώσιμη πόλη συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-Trikala A.E. στις 26, 27 & 28 Σεπτεμβρίου 2019, στον Μύλο Ματσόπουλου, όπου πραγματοποιείται ο Μύλος των Ξωτικών. Διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας.



Η σχετική ιστοσελίδα, με πλήθος πληροφοριών, όπως για την ηλεκτρονική εγγραφή, λειτουργεί ήδη στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://restartmaicity.com/






Newsroom larisacitynews.GR








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια