ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Καταδικάζει την προσαγωγή μαθητών του 7ου ΕΠΑΛ το ΚΚΕ Λάρισας

Καταδικάζει την προσαγωγή μαθητών του 7ου ΕΠΑΛ το ΚΚΕ Λάρισας


Η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της, “καταγγέλλει την προσαγωγή 10, ανήλικων στην πλειοψηφία, μαθητών του 7ου Επαγγελματικού Λυκείου Λάρισας, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, χτες το βράδυ.

Την ίδια ώρα που οι μαθητές διαμαρτύρονται για τα τεράστια προβλήματα στο σχολείο τους, αφού έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά και λείπουν ακόμη καθηγητές και βιβλία, με πρόσχημα κάποιες ζημιές και την “παραβατική” συμπεριφορά κάποιων μαθητών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, πραγματοποίησαν έφοδο προσάγοντας 10 μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σχολείο τους.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ είναι τεράστιες, αφού εφαρμόζοντας το δόγμα “νόμος και τάξη” θέλει να δημιουργήσει κλίμα νομιμοποίησης της παρουσίας της αστυνομίας μέσα στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, έξω από χώρους δουλειάς και γειτονιές, για να μπορέσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή να δράσουν ενάντια στους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα και όχι μόνο στη Λάρισα, ούτε φυσικά η πρώτη κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους.

[ads-post]

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν νοιάζεται για τα πραγματικά προβλήματα των μαθητών! Αυτό που λείπει από τα σχολεία σήμερα δεν είναι οι δυνάμεις καταστολής, αλλά η επαρκής χρηματοδότηση, για να λυθούν προβλήματα, όπως οι ελλείψεις καθηγητών, βιβλίων, υλικοτεχνικής υποδομής. Για όλα αυτά σφυρίζουν αδιάφορα,

Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού πάνε χέρι – χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ. Στόχος τους ειναι η τρομοκράτηση των μαθητών, η απρόσκοπτη εφαρμογή των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου.

Η ΤΕ Λάρισας καλεί τουςι εργαζόμενους,τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να απαντήσουν με τον αγώνα τους στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, στην αντιλαϊκή της πολιτική που εξοντώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, που τσακίζει τη ζωή τους. Να απαιτήσουν να σταματήσει η τρομοκρατία σε βάρος των μαθητών, να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων.

Οι εισαγγελείς, η Αστυνομία, οι χειροπέδες, δεν έχουν θέση στα σχολεία.”














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια