ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Αλυσοδέθηκαν έξω από την ΑΓΕΤ στο Βόλο διαμαρτυρόμενοι για την καύση σκουπιδιών

Αλυσοδέθηκαν έξω από την ΑΓΕΤ στο Βόλο διαμαρτυρόμενοι για την καύση σκουπιδιών

Διαμαρτυρία έξω από την ΑΓΕΤ όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η εκφόρτωση σκουπιδοκαυσίμων από πλοίο στις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα πολίτες και μέλη της Επιτροπής αγώνα κατά της καύσης.

Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες σε κάποια στιγμή, ενωμένοι με σχοινί, σχημάτισαν ανθρώπινο τείχος κάθετα στην παραλιακή οδό και στη συνέχεια αλυσοδέθηκαν στην περίφραξη του εργοστασίου ζητώντας να σταματήσει να καίει RDF.



Στο κάλεσμα η Επιτροπή ανέφερε:

Όχι άλλο πλοίο με σκουπίδια από την Ιταλία και από πόλεις του εξωτερικού που έχουν πρόβλημα διαχείρισης των αποβλήτων τους και δη των ραδιενεργών τους. Στις 18:00 καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου σε διαμαρτυρία για το νέο πλοίο που ξεφορτώνει σκουπίδια αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της ΑΓΕΤ-Lafarge.

Μαμά και μπαμπά του Βόλου, που αγαπάς το παιδί σου και κάνεις το καλύτερο για αυτό, ΈΛΑ στο λιμάνι της ΑΓΕΤ-Lafarge! Είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για το παιδί σου! Όσο και να το καλοταϊσεις, να το καλοντύσεις, να το καλοσπουδάσεις, άμα αντί να αναπνέει καθαρό αέρα, «ταϊζεται» με διοξίνες, φουράνια, βαρέα μέταλλα, τι ωφελεί ό,τι και να του προσφέρεις; Η ενεργός συμμετοχή σου και η αντίδρασή σου σε αυτό το έγκλημα που διαπράττεται ενάντια στο παιδί σου και, στο κάθε παιδί της πόλης είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ που μπορείς να του κάνεις.

Μικροί μεγάλοι ας σταματήσουμε αυτό το κακό που έρχεται από τo εξωτερικό κι έχει καταστήσει την πόλη μας αποτεφρωτήρα της Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.. Αν δεν το σταματήσουμε, οι άοσμες διοξίνες και οι οσμηρές ουσίες θα μας κατακλύζουν κάθε μέρα από εδώ και στο εξής.

ΌΛΟΙ Τετάρτη στις 18:00 στο λιμάνι της ΑΓΕΤ-Lafarge.

[ads-post]














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια