ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Fake News η είδηση για «πολύνεκρο τροχαίο με σχολικό στη Λάρισα»!

Fake News η είδηση για «πολύνεκρο τροχαίο με σχολικό στη Λάρισα»!


Αίσθηση έχει προκαλέσει η «είδηση» πως σχολικό λεωφορείο στη Λάρισα ενεπλάκη σε τροχαίο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 23 παιδιά. Όπως θα δούμε στη συνέχεια, η πηγή της «είδησης», είναι η ιστοσελίδα superthema.gr, η οποία παραπλανεί συστηματικά τους αναγνώστες της με ψευδείς ειδήσεις.



Η «είδηση» της «τραγωδίας» δημοσιεύτηκε στο superthema.gr στις 2/9/2019, και είναι ψευδής, διότι ένα τέτοιο περιστατικό θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον του συνόλου των ΜΜΕ. Επιπλέον, η φωτογραφία που συνοδεύει τον ισχυρισμό, προέρχεται από ατύχημα που συνέβη το 2018, στο Νιού Τζέρσεϊ.

[ads-post]

Άλλα παραδείγματα παραπληροφόρησης

Η ίδια ιστοσελίδα ισχυρίστηκε πως «Ασυνείδητος Οδηγός πέρασε με κόκκινο και χτύπησε άσχημα 5χρονο κοριτσάκι στο Βόλο«. Η «είδηση» δεν ισχύει, αφενός διότι δεν αναφέρθηκε από κανένα άλλο ΜΜΕ, αφετέρου διότι η φωτογραφία του κοριτσιού προέρχεται από επίθεση σκύλου που έλαβε χώρα στη Μελβούρνη, το 2015.


Η επόμενη «είδηση» αναφέρει πως «Αδέσποτα σκυλιά κατασπάραξαν 7χρονο κοριτσάκι στην Αθήνα«. Και σε αυτή τη περίπτωση δεν υπάρχει σχετική αναφορά σε κανένα αξιόπιστο ΜΜΕ, ενώ η φωτογραφία δείχνει ένα κοριτσάκι που δέχτηκε επίθεση από πιτ μπουλ στη Μαλαισία, τον περασμένο Ιούνιο.


Μια ακόμη «είδηση» υποστηρίζει πως «Πα-τέρας ερίξε την 3 μηνών κόρη του στον Θερμαϊκό«. Δεν υπάρχει καμία άλλη αναφορά για το περιστατικό σε ΜΜΕ, ενώ η φωτογραφία του κοριτσιού προέρχεται από το εξωτερικό και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από το 2013.


Η είδηση για πολύνεκρο τροχαίο με σχολικό λεωφορείο στη Λάρισα είναι ψευδής, ενώ από τα ανωτέρω προκύπτει πως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα παραπλανεί συστηματικά τους αναγνώστες της με «ειδήσεις» που προκαλούν αίσθηση, αλλά είναι αναληθείς.




Πηγή: ellinikahoaxes.gr













« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια