ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Η Αγιά αποκτά λειτουργικές και ασφαλείς εισόδους

Η Αγιά αποκτά λειτουργικές και ασφαλείς εισόδους
Τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός: «Προτεραιότητά μας η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών»


Στην υπογραφή της σύμβασης ενός έργου που αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα των εισόδων – εξόδων της πόλης της Αγιάς προχώρησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης και δημιουργίας πεζοδρομίων εκατέρωθεν των οδών εισόδων και εξόδων της πόλης της Αγιάς. Παράλληλα στο έργο περιλαμβάνονται και εργασίες συντήρησης σε σημεία της επαρχιακής οδού Λάρισας – Αγιοκάμπου στα όρια του Δήμου Αγιάς συνολικού μήκους 27 χιλιομέτρων. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από τον Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Υπογράψαμε τη σύμβαση ενός σημαντικού έργου που αλλάζει την όψη των εισόδων – εξόδων της πόλης της Αγιάς. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά κυρίως αφουγκραζόμενοι τις επιθυμίες των κατοίκων της πόλης της Αγιάς προχωράμε στην αναμόρφωση της οδού της εισόδου της πόλης από Λάρισα και εξόδου προς τον Αγιόκαμπο. Δημιουργούμε ένα δίκτυο πεζοδρομίων το οποίο θα διασφαλίσει την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών ενώ θα έχουμε πιο λειτουργική διέλευση τόσο για την κίνηση των πεζών όσο και των οχημάτων. Ενώ παράλληλα παρεμβαίνουμε σε σημεία της επαρχιακής οδού Λάρισας – Αγιοκάμπου στα όρια του Δήμου Αγιάς συντηρώντας τμήματα του οδοστρώματος όπου έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες μας ως επικίνδυνα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής που αλλάζει την εικόνα της πόλης της Αγιάς αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης και την καθημερινότητά τους.

[ads-post]

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν συνίστανται σε:
συντήρηση της υποδομής και καθαρισμό-ενίσχυση των τεχνικών της οδού σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται φθορές από τη θεομηνία αποκατάσταση της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών στρώσεων σε θέσεις καθιζήσεων – έντονων ρηγματώσεων σήμανση επικίνδυνων θέσεων, επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων και διαγράμμιση της οδού. επεμβάσεις διαχωρισμού της κίνησης πεζών - οχημάτων και προστασίας των πεζών από τα όμβρια ύδατα στην είσοδο & έξοδο του οικισμού της Αγιάς.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλης Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δια βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας και Πέτρος Μπαρμπέρης.








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια