ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Συμμετοχή της “Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας” σε Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στο ΜΕΞΙΚΟ

Συμμετοχή της “Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας” σε Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στο ΜΕΞΙΚΟ


Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για τη συμμετοχή της “Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας” στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στο Μεξικό. Πρόκειται για το ΧΧΙ Festival Internacional De Folklor De Hidalgo (http://www.cioff.org/events-festival.cfm/fr/890/Mexique-Festival_Internacional_de_Folklor_de_Hidalgo) μία κορυφαία εκδήλωση η οποία τελεί υπό την αιγίδα του CIOFF (επίσημο συνεργάτη της UNESCO). Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί το διάστημα 08-12 Οκτωβρίου 2019 στην ευρύτερη περιοχή του κρατιδίου Hidalgo και η Ακαδημία θα συμμετάσχει με πολυμελή αποστολή. Συμμετέχει δε, μετά από ειδική πρόσκληση που δέχτηκε από την Ελληνικό Εθνικό Τμήμα του CIOFF και κατόπιν ελέγχου του φακέλου υποψηφιότητας που απεστάλη. 

Το φεστιβάλ αποτελεί ένα μεγάλο πολιτισμικό γεγονός το οποίο θα πλαισιωθεί από πλήθος χορευτικών παραστάσεων, ποικιλία παραδοσιακής μουσικής, εργαστήρια και φόρουμ σχετικά με τις προγονικές παραδόσεις κ.α. εκδηλώσεις. Πρόκειται για μία μοναδική πολιτιστική πολυμορφία η οποία έχει ως σκοπό την προώθηση και τη διατήρηση της λαογραφίας στη σύγχρονη εποχή. Παράλληλα αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για τους Μεξικανούς να έρθουν σε επαφή με γνωστούς πολιτισμούς, για τους οποίους γνωρίζουν λίγα πράγματα, να μάθουν για την ιστορία τους, να διδαχθούν τα επιτεύγματα τους και να εξερευνήσουν τα φυσικά κάλλη και τις ιδιομορφίες κάθε χώρας που θα φιλοξενήσουν. Μια σειρά από παράλληλες δράσεις θα πραγματοποιούνται παράλληλα σε όλες τις πόλεις της επαρχίας Hidalgo καθώς και στο Mexico City των 23.000.000 κατοίκων. 

Κατά τη διάρκεια της εκεί παρουσίας η Ακαδημία θα επισκεφτεί την πρωτεύουσα Μέξικο Σίτι και θα ξεναγηθεί στο ιστορικό κέντρο (Centro Historico, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO) με τα εμβληματικά αποικιακά κτίρια και τα ιστορικά μνημεία, τις συνοικίες Condesa (σύγχρονη περιοχή με αρ ντεκό αρχιτεκτονική), Roma (από τις παλιότερες συνοικίες της πόλης), Polanco (εμπορικό και οικονομικό κέντρο με μεγάλη εβραϊκή κοινότητα), Tepito και La Lagunilla με τις μεγάλες υπαίθριες αγορές. Θα ξεναγηθεί στη σημαντικότερη και μεγαλύτερη προκολομβιανή πόλη του Μεξικού Τεοτιουάκαν όπου βρίσκονται οι περίφημες πυραμίδες του Ήλιου, της Σελήνης και ο Ναός του Κετζαλκόατλ, την πόλη Ακτοπάν, γνωστή ως η πόλη του μοναστηριού και η γη του μπάρμπεκιου καθώς και την πρωτεύουσα του κρατιδίου Πατσούκα, η οποία χαρακτηρίζεται για την πολυχρωμία των κτιρίων της και τα στενά δρομάκια της ενώ είναι γνωστή για τους πολλούς αρχαιολογικούς χώρους. 

[ads-post]

Αρχηγός της αποστολής είναι ο πρόεδρος του συλλόγου Καφάσης Κωνσταντίνος, ενώ τη μουσικοχορευτική επιμέλεια του προγράμματος έχει αναλάβει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και χοροδιδάσκαλος της Ακαδημίας Κόκκινος Γεώργιος. Η αποστολή απαρτίζεται από 32 χορευτές, μουσικούς και μέλη της Ακαδημίας. Σημειώνεται ότι το κόστος του ταξιδιού θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τους συμμετέχοντες. 

Αποτελεί μέγιστη τιμή για την Ακαδημία η επίσημη πρόσκληση που δέχτηκε από την οργανωτική επιτροπή του 21ου Διεθνούς φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Hidalgo για να συμμετάσχει σε αυτό. Είναι δε τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα η προβολή σε ένα τόσο μεγάλο κοινό και σε μία χώρα με ιστορία και πολιτισμό χιλιάδων ετών.












« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια