ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο για τις βάσεις στη Λάρισα

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο για τις βάσεις στη Λάρισα


Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί στο σημερινό πανθεσσαλικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία στις 7 το απόγευμα.

[ads-post]

Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τα επιτελεία των μεγαλοεπιχειρηματιών, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα, με μοναδικό στόχο να μη δουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα συνολικότερα τη νέα αντιλαϊκή επίθεση, που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Για εμάς δεν είναι «κανονικότητα» οι αντεργατικές ανατροπές, η περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων, των συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών. Δεν είναι κανονικότητα η εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και ανταγωνισμούς, που δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για το λαό μας και τους λαούς των γειτονικών χωρών.

Η αναβαθμισμένη συμμετοχή της χώρας μας σε σχέδια, επιχειρήσεις και ασκήσεις, η όλο και βαθύτερη εμπλοκή σε ΝΑΤΟικές «πρόβες πολέμου» και συνολικότερα στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέπει τη χώρα μας και το λαό μας, σε «μαγνήτη» στρατιωτικών απειλών.

Σε όλη αυτή την κατάσταση καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας να ορθώσουμε τείχος αντίστασης. Ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που ετοιμάζεται να υπογράψει και να ενισχύει η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα κατάπτυστη συμφωνία θα περιλαμβάνει τη βάση της Σούδας και τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τις βάσεις: Drones στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, «ιπτάμενων κατασκόπων» στο Άκτιο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που προορίζεται για τη συγκέντρωση ευρωατλαντικών στρατευμάτων και τη μετακίνησή τους στα ρωσικά σύνορα, ενώ είναι γνωστό πως έχει ετοιμαστεί η υποδομή για αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα! Να αναπτύξουμε, να κλιμακώσουμε την πάλη μας και να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο που έρχεται στην Αθήνα.

Ούτε γη – Ούτε νερό – Ούτε αέρα στους φονιάδες των λαών.

Το ταξικό – συνδικαλιστικό κίνημα ποτέ δεν έκλεισε τα μάτια σε αυτές τις πλευρές. Γι΄αυτό και συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί με άλλους φορείς στις πρωτοβουλίες του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας με αφορμή και τη νέα συμφωνία για τις βάσεις, που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση.

Καλούμε τα μέλη των Σωματείων, τους εργαζόμενους και συνταξιούχους του νομού μας να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς Κυβέρνησης – ΝΑΤΟ – ΕΕ, των μεγαλοεπιχειρηματιών, που παίζουν τις δικές μας ζωές στα «ζάρια», για να εξυπηρετούν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα και ανταγωνισμούς.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ KAI ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ
  • Να καταγγελθεί η Ελληνο-Αμερικάνικη “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».
















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια