Ψάχνετε για μια εναλλακτική συνταγή για κεφτέδες; Τότε αυτή εδώ η συνταγή για ριγανοκεφτέδες είναι ό,τι χρειάζεστε! Ένα εύκολο πιάτο, μα τόσο διαφορετικό και τόσο νόστιμο που θα το αγαπήσουν όλοι. Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά, θα το λατρέψετε!
Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες
- 125 γρ. ταραμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 φρυγανιές τριμμένες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Μετά, πολτοποιούμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ.
- Εκεί προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, εκτός από το αλεύρι και το λάδι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σφίξει.
- Έπειτα, αρχίζουμε να πλάθουμε τους ριγανοκεφτέδες από το μείγμα και τους αλευρώνουμε.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζουμε τους ριγανοκεφτέδες.
- Μόλις γίνουν, τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
- Τέλος, σερβίρουμε τους ριγανοκεφτέδες μας σε μια ωραία, μεγάλη πιατέλα και αυτό ήταν. Είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τους κεφτέδες μας.
Tips:
- Καλό θα ήταν να αφήσουμε το μείγμα στο ψυγείο όσο περισσότερο γίνεται, όσο πιο πολύ έχει δέσει, τόσο πιο αφράτο το αποτέλεσμα!
- Προσοχή με τα υγρά που βάζουμε, το μείγμα πριν μπει στο ψυγείο πρέπει να μην είναι νερουλό.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου