ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Σταματούν για 3 μήνες οι κινητές μονάδες Υγείας στη Θεσσαλία - Λειτουργούσαν χωρίς άδεια!

Σταματούν για 3 μήνες οι κινητές μονάδες Υγείας στη Θεσσαλία - Λειτουργούσαν χωρίς άδεια!


Πλήγμα στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στη θεσσαλική ύπαιθρο επιφέρει η αναγκαστική απόφαση του νέου διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη να αναστείλει τη λειτουργία των δύο κινητών μονάδων, ακυρώνοντας όλα τα προγράμματα πρόληψης μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ διαβεβαιώνει ότι η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας των κινητών μονάδων έχει προσωρινό χαρακτήρα και θα ισχύσει μέχρι να θωρακιστεί θεσμικά η λειτουργία τους ώστε να προστατευτούν οι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο μονάδες λειτουργούσαν χωρίς άδεια παρά την απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

[ads-post]

Στο μεταξύ το θέμα έχει και ενδοκυβερνητικές τριβές με ενόχληση βουλευτή Μαγνησίας. Συγκεκριμένα την πλήρη αντίθεσή της με την προοπτική αναστολής της λειτουργίας των κινητών μονάδων και κατ’ επέκταση της εύκολης πρόσβασης των πολιτών για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων και εξετάσεων εξέφρασε ήδη η βουλευτής και πρώην υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, ζητώντας με την κατάθεση σχετικής ερώτησης εξηγήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. 





Πηγή: www.kosmoslarissa.gr (Λ.Ε.)
*με πληροφορίες από Δημήτρη Κατσανάκη Ελευθερία















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια