ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Δημοτικά τέλη με βάση το Ε9 από τις αρχές του 2020

Δημοτικά τέλη με βάση το Ε9 από τις αρχές του 2020

Οι πολίτες θα πληρώνουν με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά


Οι δήμοι θα μπορούν από τις αρχές του 2020 να καθορίζουν τα δημοτικά τέλη με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα κάθε σπιτιού, τα οποία δηλώνονται στο Ε9.

Αυτό αποκάλυψε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αυτή η αλλαγή που αφορά στα δημοτικά τέλη κατέστη δυνατή χάρη στη διασταύρωση των τετραγωνικών που δηλώνονται στο Ε9, με αυτά των λογαριασμών της ΔΕΗ, κάτι που επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεργασία των υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής και Εσωτερικών με την ΑΑΔΕ, εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Έχει σημασία οι πολίτες να γνωρίζουν την πραγματικότητα. Έγινε μία πάρα πολύ σοβαρή δουλειά από τα δύο Υπουργεία και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Δεν έχει μπλεχτεί τίποτα. Ίσα ίσα με την ψηφιοποίηση των πάντων λύνεται και το πρόβλημα. Λέω κάτι ξεκάθαρο: Από τον Ιανουάριο οι δήμοι γνωρίζουν τα Ε9 των δημοτών τους…» εξήγησε για να προσθέσει: «Εάν είναι τα σωστά ή όχι το ξέρει κάθε πολίτης. Να ζητήσουμε από τους πολίτες να ξανακοιτάξουν τα Ε9, δεν έχει κανένας αντίρρηση σε αυτό, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η πρώτη μου μέριμνα είναι να διασφαλίσω το έτος 2020 θα πληρώνουμε όλοι κανονικά τα πραγματικά τετραγωνικά μας».

[ads-post]

Απαντώντας σε ερώτηση αν από εκεί και έπειτα έρχεται πρόστιμο ο υπουργός σημείωσε: «Όχι το τονίζω αυτό το πράγμα. Η βούληση η δική μας, το έχω συζητήσει αυτό το θέμα και με τον Υπουργό Οικονομικών τον κ. Σταϊκούρα… Θα γίνουν όλα όσα πρέπει για να ακολουθηθεί με σωστό τρόπο η κυβερνητική πολιτική και η βούληση του Πρωθυπουργού μας. Περιμένω και τη νέα ηγεσία της ΚΕΔΕ στα τέλη Νοεμβρίου διότι όλα αυτά αφορούν τους Δήμους. Διότι όλα αυτά έχουν μία βασική προϋπόθεση και θέλω να το υπογραμμίσω. Ότι οι δήμοι θα κάνουν όλα όσα πρέπει για να πληρώνουν οι δημότες τους κανονικά τα πραγματικά τετραγωνικά το 2020».




Πηγή: www.newpost.gr










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια