ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων στο Φόρουμ Καινοτομίας της Γερμανικής Πρεσβείας

Οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων στο Φόρουμ Καινοτομίας της Γερμανικής Πρεσβείας


Θέματα ανάπτυξης και δημιουργίας σύγχρονων πόλεων, με βιώσιμες δράσεις, παρουσίασε στο Φόρουμ Καινοτομίας της Πρεσβείας της Ο.Δ. της Γερμανίας ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου κλήθηκε ως ομιλητής στο Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2019 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τη συνδιοργάνωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. 

Αντικείμενο της συζήτησης, «Το “Internet of Things” (IoT) και η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) μας οδηγούν στο μέλλον Best Practices από τη Γερμανία και την Ελλάδα». Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Τρικκαίων μίλησε με αφορμή το πρόσφατο συνέδριο που διεξήχθη στα Τρίκαλα, με θέμα «”Restart mAi City” για μία σύγχρονη & βιώσιμη πόλη». 

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο πνεύμα καινοτομίας και τη λογική των συνεργασιών για τη σύγχρονη πόλη, με τα βιώσιμα χαρακτηριστικά, στη νέα εποχή. Εφερε παραδείγματα από δράσεις του Δήμου και μίλησε συγκεκριμένα για τη σύνδεση της κοινωνίας, της τεχνολογίας και των στόχων που τίθενται για το άμεσο μέλλον. 

[ads-post]

Ο κ. Παπαστεργίου συνομίλησε για το ίδιο θέμα με τους παρευρισκόμενους στο πάνελ, κ.κ. Κai Hackbarth, υπεύθυνο καινοτομιών της Robert Bosch ΑΕ, Θάνο Φαλάγγα, Διευθυντή Enterprise & Business Marketing & CRM του Ομίλου ΟΤΕ, Δρ. Σωτήρη Μπαντά, Αντιπρόεδρος, HETIA, Αλέξανδρο Σαραντέλλη, Διευθυντής Πωλήσεων Τηλεπικοινωνιακών Προϊόντων, RAYCAP ΑΕ, και Δρ. Αικατερίνη Πανοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλο, OHB Hellas μον. ΕΠΕ. Επίσης, στη στρογγυλή τράπεζα που συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. : Χάρης Φλουδόπουλος, παρουσιάστηκαν επιτεύγματα δύο ελληνικών start ups επιχειρήσεων, της FEAC Engineering ΙΚΕ και της ZEB AEEY. 
Στο Φόρουμ Καινοτομίας, ο ο γερμανός Πρέσβης Δρ Ερνστ Ράιχελ παρουσίασε ενώπιον της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως, του Κοινοβουλευτικού Υφυπουργού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας κ. Τόμας Ράχελ, του Αναπληρωτή Γενικoύ Διευθυντή της ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ. κ. Αλέξανδρου Τσαξιρλή και της γερμανίδας Γενικής Προξένου στη Θεσσαλονίκη κ. Σίμπιλα Μπέντιγκ για πρώτη φορά δημοσίως το λογότυπο για τη συμμετοχή της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια