ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Μαθητές σχολείων της Μαγνησίας και της Λάρισας επισκέφτηκαν επισκέφτηκαν το Μουσείο της Κάρλας στα Κανάλιας

Μαθητές σχολείων της Μαγνησίας και της Λάρισας επισκέφτηκαν επισκέφτηκαν το Μουσείο της Κάρλας στα Κανάλιας

Σχολεία της Π.Ε. Λάρισας και της Π.Ε. Μαγνησίας επισκέφτηκαν το Μουσείο της Λίμνης Κάρλας στα Κανάλια και ενημερώθηκαν για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που υλοποίησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο των δράσεων τουEuropeDirectΠεριφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας οι 134 μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία της Λίμνης Κάρλας και το πλούσιο οικοσύστημα της που αποτελείται από 14 είδη ψαριών, 184 είδη πουλιών και μία αποικία πελεκάνων.

Το έργο της Λίμνης Κάρλας παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Αντιπεριφερειάρχης, Αθλητισμού, Νεολαίας, Απασχόλησης και Δια Βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας ο οποίος τόνισε ότι «ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η Περιφέρεια Θεσσαλίας «τάραξαν τα νερά» με το έργο της Λίμνης Κάρλας καθώς το συγκεκριμένο έργο έφερε ξανά ζωή και ανάπτυξη σε μια ολόκληρη περιοχή και απέδειξε ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα της δημιουργίας, η Ελλάδα του περιβάλλοντος, η Ελλάδα που ξέρει να συνεργάζεται, η Ελλάδα που αξιοποιεί σωστά τα ευρωπαϊκά κονδύλια, η Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί. Η επαναδημιουργία της λίμνης Κάρλας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι το πρώτο έργο στην περιοχή που αντιμετωπίζει τις αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Ειδικότερα, ανέφερε πως άλλαξε το μικροκλίμα στην περιοχή, έκανε πιο ήπιους τους χειμώνες, πιο βροχερά τα καλοκαίρια και το φθινόπωρο, ούτως ώστε να επανέλθει η περιοχή στη φυσιολογική της ισορροπία. Επίσης, επισήμανε πως έχουν επιστρέψει στην περιοχή 184 είδη πουλιών, ενώ 14 είδη ψαριών έχουν γεννηθεί μέσα στη λίμνη.

[ads-post]

O Αντιπεριφερειάρχης έκανε ειδική αναφορά στις διακρίσεις που έχει λάβει το έργο της επαναδημιουργίας της λίμνης Κάρλας. «Το έργο της ανασύστασης της Κάρλας έχει βραβευτεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης, έχει τιμηθεί με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Περιβάλλοντος ενώ επιπλέον βραβεύτηκε και από το ευρύ κοινό ως το πρώτο σε δημοσιότητα έργο –καλή πρακτική της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, απ’ όλα τα έργα των ευρωπαϊκών περιφερειών που επιλέχτηκαν από την Ε.Ε. για να προβληθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της , το έργο της ανασύστασης της Κάρλας έχει την μεγαλύτερη αποδοχή από το κοινό. Αυτό αποδεικνύει τον μεγάλο αντίκτυπο , περιβαλλοντικό, αναπτυξιακό, οικολογικό και τουριστικό που έχει το έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη ζωή πολλών ανθρώπων» σημείωσε ακόμη ο κ. Λιούπας.


















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια