ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

To Instagram διαγράφει τους λογαριασμούς γυναικών πορνοστάρ - Όχι όμως για το ακατάλληλο περιεχόμενο!

To Instagram διαγράφει τους λογαριασμούς γυναικών πορνοστάρ - Όχι όμως για το ακατάλληλο περιεχόμενο!

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης τις πρωταγωνίστριες ερωτικών ταινιών εγείρει ερωτηματικά

Μπορεί ο Instagram λογαριασμός της Jeena Jameson που βλέπεις στο εξώφυλλο να είναι ακόμη ενεργός και να απαριθμεί 496 χιλιάδες ακολούθους αλλά αυτό ίσως εξηγείται επειδή η διάσημη πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών έχει “κρεμάσει τα τακούνια της” , είναι μητέρα τριών παιδιών και youtuber. Μάλλον γι αυτό το Instagram την ανέχεται.

Δεν συμβαίνει το ίδιο με εκατοντάδες άλλες εν ενεργεία πορνοστάρ, οι οποίες ισχυρίζονται πως το Instagram διέγραψε τους λογαριασμούς τους παρόλο που το περιεχόμενό τους δεν ήταν ακατάλληλο κι όπως καταγγέλουν δεν πόσταραν κάτι που να παραβιάζει τους Όρους Χρήσης της κοινότητας όπως ανέφερε η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

[ads-post]

‘Οπως κατήγγειλε η Alana Evans, Πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών Ταινιών Ενήλικου Περιεχομένου (Adult Performers Actors Guild), 1300 ηθοποιοί ισχυρίζονται πως οι λογαριασμοί τους έχουν διαγραφεί παρόλο που δεν είχαν ποτέ προβάλει γυμνό ή σεξ σύμφωνα με τα λεγόμενά τους. Οι ίδιες πιστεύουν πως απλώς “Κάνουν διακρίσεις εναντίον μας, επειδή δεν τους αρέσει ο τρόπος που βιοποριζόμαστε” σύμφωνα με τα λεγόμενα της Προέδρου.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας αναίτιας διαγραφής ανάρτησης είναι μια φωτογραφία της Sabrina Nichole η οποία ανέβασε μια φωτογραφία στην οποία βρίσκεται ανάμεσα σε κολοκύθες και το Instagram την διέγραψε μέσα σε ένα λεπτό. Στον αντίποδα βρίσκεται ο άνετος τρόπος με τον οποίο το Instagram αντιμετωπίζει το λογαριασμό του Dan Bilzerian ο οποίος ανεβάζει στο προφίλ του σεξιστικές και προκλητικές φωτογραφίες σύμφωνα με τις καταγγελίες της σκηνοθέτιδος ερωτικών ταινιών Erika Lust. “Οι Dan Bilzerian αυτού του κόσμου είναι ελεύθεροι να συνεχίζουν να στέλνουν το μισογυνιστικό τους μήνυμα, ότι οι γυναίκες είναι απλά ένα ακόμα αξεσουάρ μέσα στο πολυτελές τους lifestyle” τόνισε.

Σύμφωνα με τη γνώμη της Ginger Banks, η διαγραφή των πορνοστάρ από τα social media είναι ένας ακόμη τρόπος περιθωριοποίησής τους.”Δεν έχω ποστάρει ποτέ χυδαία φωτογραφία στο Instagram. Ακόμα όμως και μία φωτογραφία μου να φοράω κολάν, για κάποιους είναι πολύ προκλητική και λόγος να κάνουν report”, λέει η ίδια.

Τον Ιούνιο του 2019, οι εργαζόμενες στη βιομηχανία του πορνό διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία του Instagram στο Λονδίνο διεκδικώντας ίση μεταχείριση και δικαιοσύνη κάτι το οποίο οδήγησε την εταιρία σε κάποιες συσκέψεις οι οποίες όμως δεν οδήγησαν πουθενά και η κατάσταση εξακολουθεί να είναι η ίδια.

Tον Ιούνιο οι εργαζόμενες στη βιομηχανία διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία του Instagram στο Λονδίνο απαιτώντας ίση μεταχείριση. Αυτό οδήγησε σε συσκέψεις με αντιπρόσωπους του Instagram, οι οποίες όμως διακόπηκαν μέσα στο καλοκαίρι. Μέχρι σήμερα η κατάσταση δεν έχει αλλάξει.






Πηγή: www.marieclaire.gr








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια