Αφράτα Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Αφράτα Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο - www.larisacitynews.gr



Υλικά:
Για τα Μπιφτέκια:
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι
  • 150 γρ. ψωμί του τοστ χοντροκομμένο
  • 50 ml  γάλα 3,5% λιπαρά
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • ξύσμα από ένα 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 1 σκ. σκόρδο
Για τις πατάτες:
  • 1 κιλό πατάτες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 100 ml νερό
  • 2 κλ. δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό

[ads-post]
Εκτέλεση:
Για τα μπιφτέκια:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το προσθέτουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ακι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να καραμελώσουν και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Στο μούλτι χτυπάμε το ψωμί του τοστ μέχρι να γίνει ψίχουλα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κιμάδες και αναμειγνύουμε.
  • Έπειτα προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, 1 αυγό, το σοταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο, ξύσμα λεμονιού, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά . Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τα κάνουμε μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας.
Για τις πατάτες:
  • Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό , τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο , το κρασί , το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Περιχύνουμε σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. να καλύψουν τον πάτο οι πατάτες και τα υγρά μας. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για άλλα 20 λεπτά ξεσκέπαστα.
Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel






Αφράτα Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο