Σολωμός στο φούρνο με μέλι και μουστάρδα




Όσο κρυώνει ο καιρός τόσο καλύτερος είναι ο φρέσκος σολωμός, γεμάτος ωφέλιμα λιπαρά. Αυτή η συνταγή έχει έντονες γεύσεις, παρά το μέλι, και αποτελεί μια εύκολη λύση για να ψήσετε τον σολωμό στον φούρνο.


Υλικά:

  • 2 φέτες σολωμός φρέσκος
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 3 κουταλιές μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας Σάκε (γιαπωνέζικο ποτό, πωλείται στα σούπερ μάρκετ)
  • Αλάτι, πιπέρι, λίγο πιπέρι καγιέν, μαϊντανός


[ads-post]






Εκτέλεση:

  • Ανάψτε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και βάλτε τον σολωμό να μαριναριστεί
  • Αφήστε το για 30 λεπτά στο ψυγείο ή και 2 ώρες, αν μπορείτε
  • Βάλτε τον σολωμό σε ταψάκι και προσθέστε όλη τη μαρινάδα
  • Ψήστε για 15-20 λεπτά και βάλτε μαϊντανό όταν σερβίρετε



Καλή σας όρεξη...





Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel






Σολωμός στο φούρνο με μέλι και μουστάρδα