Ζουμερές χοιρινές πανσέτες με πατατούλες στο φούρνο




Νόστιμες ζουμερές πανσέτες με αφράτες πατάτες. Μια απλή και παραδοσιακή συνταγή για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Υλικά:
  • 1 κιλό πανσέτες
  • 2-3 πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες πιο χοντρές από αυτές για τηγάνι αλλά όχι κυδωνάτες)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι
  • ρίγανη
  • μουστάρδα
  • χυμό από μισό λεμόνι
[ads-post]

Εκτέλεση:
AdTech Ad

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στο γκριλ.Όταν σβήσει ο θερμοστάτης κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220-230 βαθμούς C (αντιστάσεις πάνω-κάτω). 
  • Βάζουμε σε μπολ τις κομμένες πατάτες και τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι και τη μουστάρδα. 
  • Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. 
  • Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. 
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε τις πανσέτες και τις πασπαλίζουμε και αυτές με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. 
  • Προσθέτουμε μουστάρδα και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά. Σε ταψί απλώνουμε πατάτες και πανσέτες. 
  • Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πάρουν οι πανσετούλες μας όμορφο χρώμα. 
  • Γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να ροδίσουν. 
  • Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και φρεσκοψημένο.



Καλή σας όρεξη...





Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel



Ζουμερές χοιρινές πανσέτες με πατατούλες στο φούρνο