Γλυκόξυνο Κοτόπουλο σε μαρινάδα

Γλυκόξυνο Κοτόπουλο σε μαρινάδα




Υλικά:

  • 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 6 λιαστές ντομάτες λαδιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/2 φλ. σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


[ads-post]


Εκτέλεση:

Απλώνουμε τα φιλέτα στον πάγκο εργασίας και με το χέρι σε μπουνιά χτυπάμε καλά να πλατύνουν. 
Βάζουμε στο μίξερ το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, τη σόγια, το μέλι, τη ρίγανη, και τρίβουμε αρκετό πιπέρι. 
Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. 
Τοποθετούμε τα φιλέτα σε γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος.
Τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. 
Τα αφήνουμε να μαριναριστούν από 4 ώρες έως και μία νύχτα.
Όσο πιο πολύ μείνουν στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν.
Μπορούμε να τα ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4΄ από κάθε πλευρά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, σε αντιστάσεις, για 25΄. 
Ταιριάζουν τέλεια με ψητές πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού ή με ψητά λαχανικά σχάρας.



Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel



Γλυκόξυνο Κοτόπουλο σε μαρινάδα