Τραγανή Κοτόπιτα με Μανιτάρια

Τραγανή Κοτόπιτα με Μανιτάρια



Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 4 μεγάλα μανιτάρια άσπρα κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
[ads-post]

Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε για 20 λεπτά το κοτόπουλο και στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε.
  2. Κάνουμε τη γέμιση: σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  3. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  4. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
  6. Συνεχίζουμε με τη διαδικασία για την πίτα.
  7. Βουτυρώνουμε το ταψί.
  8. Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
  9. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
  10. Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
  11. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'' και βουτυρώνουμε.
  12. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
  13. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  14. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  15. Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
  16. Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
  17. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο.


Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel








Τραγανή Κοτόπιτα με Μανιτάρια