Κοκκινιστό Μοσχάρι με μακαρόνια

Κοκκινιστό Μοσχάρι με μακαρόνια



Κοκκινιστό μοσχάρι, με σάλτσα και μακαρόνια. Μια συνταγή ανεπανάληπτη.


Υλικά:

  • 1.200 γραμ. μοσχάρι
  • σπάλα
  • στήθος ή κιλότο ολόκληρο κομμάτι
  • 3-4 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (πολύ ψιλοκομμένο)
  • 2 καρότα
  • 1 κλ. σέλερι
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 2 συσκευασίες αποφλοιωμένα ολόκληρα πομοντόρια
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • λίγο νερό ζεστό (ή ζωμό κρέατος)
  • 1 δαφνόφυλλο
  • μπαχάρι
  • γαρύφαλλο
  • κανέλα (με μέτρο)
  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
  • μπόλικο κεφαλοτύρι (ψιλοτριμμένο)


[ads-post]


Εκτέλεση:

  • Για το μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια, ψιλοκόβουμε πρώτα τα σκόρδα σε δόντια και αλατοπιπερώνουμε καλά. 
  • Τρυπάμε κατά τόπους το κρέας και τα μπήγουμε. 
  • Δένουμε το κρέας για να κρατήσει το σχήμα του.
  • Το ροδίζουμε πολύ καλά γύρω γύρω. 
  • Το βάζουμε σε πιατέλα. 
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά. 
  • Ρίχνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαραθούν. 
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε την κατσαρόλα. 
  • Σβήνουμε με το κρασί. 
  • Αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί.
  • Βάζουμε το κρέας με όλα τα ζουμάκια του ξανά στην κατσαρόλα. 
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες αλεσμένες. 
  • Αφήνουμε να πάρει βράση. 
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό. 
  • Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πυκνώσει η σάλτσα.
  • Κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 5΄. 
  • Αρωματίζουμε με λίγα μπαχαρικά για λίγο. 
  • Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού. Σερβίρουμε με μακαρόνια χοντρά και κεφαλοτύρι.




Καλή σας όρεξη...







Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel




Κοκκινιστό Μοσχάρι με μακαρόνια